Kysy
 • Mikä on Klarna-laskutus ja miten se toimii?

  Ideana olisi tilata muutama lahja täältä [ link ] mutta se tössää tuohon klarna-roskaan...

  onko se joku luottotietoihin perustuva laskutus, ainakin googlen mukaan monella on ollut ongelmia tuon kanssa ja huijarifirma koko klarna..

  mutta jos niinkin iso lafka kuten cdon.com käyttää klarnaa, niin ei se voi olla niin paha juttu?

  lisäksi, lelujen tilaaminen netistä on suomessa hankalaa, ja lelukauppoja on vähän ja harvassa

  klarna laskut lekmer verkkokaupat

25 vastausta

 • Myös minun tilaamiseni törmäsi Klarnaan ja luottotietoni ovat aina olleet moitteettomat. Tilasin tästä suivaantuneena Asiakastiedolta vielä vahvistuksen asiasta. Klarna tuputtaa vain toisia maksutapoja juuri kuten joku tuossa aiemmin kirjoittaa. En suostu tuollaiseen vedätykseen. He markkinoivat toimintaansa laskumahdollisuudella, sen pitää silloin toimia! Boikoton jatkossa Klarnaa käyttäviä yrityksiä.

 • Muuta en osaa tähän sanoa kuin sen että yllätyin tuossa pari päivää sitten tosi paljon. Elämäni eka kertaa tilasin elektroniikkaa verkkokaupasta (.com) ja törmäsin samalla tähän Klarnan "korottomaan" 12 kk maksuaikaan yhtenä vaihtoehtona. Huomioiden suhteellisen kova rahan meno jouluaikaan, ajattelin kokeilla tällaista vaihtoehtoa.
  Alle 700e ostos, kuukausierä n. 60e, ja Klarna ilmoitti että summa on liian suuri.
  Olen ns. hyvä tuloinen, ei mitään maksuhäiriöitä tai -ongelmia.
  Otin yhteyttä Klarnaan ihan sen takia, että halusin tietää mistä tämä päätös johtui koska ongelmia ei pitäisi olla. Sain vastaukseksi sen, että he tekevät päätöksen eivätkö ole velvollisia perustelemaan päätöstään.
  No, se siis siitä, jäipä tämä Klarnan laskutus ainakin sitten kokeilematta ;-)

 • Klarna on verkkokauppiaalle sikäli kyseenalainen yhteistyökumppani, ettei se huomioi esimerkiksi mahdollisia tuotepalautuksia, vaan laskuttaa asiakasta palautuksista huolimatta. Verkkokaupassa palautuksia tulee väkisinkin, varsinkin jos tuote on asiakkaalle tuntematon. Itse jouduin mainitsemaan asiattomasta laskutuksesta Klarnalle kolmesti. He ilmoittivat minulle, eteti laskujani tarvitse maksaa, mutta kappas, en voinutkaan enää käyttää Klarnaa maksuvaihtoehtona. Kun tiedustelin asiasta, he ilmoittivat, että saavat itse valita asiakkaansa ja voin käyttää jotain muuta maksutapaa. (maksu suoraan tililtäni, Visa). No tietenkään en tilaa mitään nettikaupasta ja maksa sitä heti, ellen tiedä, mitä tilaan ja saan. Tämän vuoksi kai Klarnan 14 päivän lasku on olemassa? rahojen palautuminen tilille voi joskus viedä kaksikin viikkoa. Sen lisäksi että Klarna valitsee asiakkaansa, se valitsee siis myös nettikauppiaan asiakkaat. Nettikauppiaana meittisin kaksi kertaa, käyttääö firmaa, joka karsii siltä asiakkaita vain sen vuoksi, ettei asiakas hoida niitä hommia, jotka kuuluvat Klarnan henkilökunnalle. Siis asiakastietojen ja laskutuksen pito ajan tasalla. Mahtaa olla hyvä rahasampo Klarnalle tuo turhasta laskuttaminen?

 • Täyttä humpuukia!

 • Tuo CDON ja Klarna on täyttä huijausta. Tilasin useamman tuotteen laskulla ja ensimmäinen lasku mikä tuli oli Klarnan lasku muistutusmaksuineen. Tilaus oli jaettu CDONin toimitusongelmien takia vielä muutamaan toimitukseen ja jokaisesta näistä oli lähetetty eri lasku muistutusmaksuineen. Ei tuo voi olla laillistakaan? Eli joku huijaus tuossa CDONin ja Klarnan laskutuksessa on kyseessä. Aika paljon samaan ongelmaan törmänneitäkin tuntuu netissä löytyvän.

  Pitkän jonotuksen jälkeen Klarna selvitti asian ja maksoin laskut ilman muistutuskuluja. Ihmetyttää vain, miksi asiakkaan pitää käyttää tuntitolkulla aikaansa CDONin töppäilyihin. Ei tarvitse sieltä enää tilailla.

 • Joo, eipä sitten ostetakaan verkkokauppa.comista, kun Klarna ei anna maksaa osissa. Luottotiedoissa ei mitään häikkää, ja laitoin jo palautetta verkkokaupalle. Eivöt kuulemma voi vaikuttaa Klarnan asikasvalintoihin.... Prkle.

  Tää on huippu, suoraan Klarnan sivulta. Voiko ympäripyöreämpää enää olla... Ja en muuten saanut syytä siihen, miksi tilaus ei onnistunut!

  -Tilaukseni Klarnan maksutavoilla ei onnistu, miksi?

  Jokaisen ostoksen yhteydessä huolimatta siitä, oletko käyttänyt Klarnan palveluita aikaisemmin vai onko kyseessä ensimmäinen tilaus, tarkistaa Klarna useita asioita kyseiseen ostokseesi liittyen. Näistä tekijöistä riippuu, pystytkö tekemään tilauksen vai et. Tarkistus käsittää monta eri asiaa riippuen tilauksestasi.

  Voi olla, ettei tilauksesi mene lävitse, vaikka tulosi ovatkin korkeat eikä sinulla ole luottomerkintöjä, sillä ostosoikeus perustuu kokonaiskuvaan. On mahdollista, ettei tilauksesi mene lävitse johtuen yksinkertaisesti siitä, ettei antamasi osoite vastaa väestörekisteristä noutamaamme.

  Jos tilauksesi ei mene lävitse, saat virheilmoituksen ja mahdollisen syyn, minkä takia ostoksesi ei onnistu ja mitä tulisi tehdä, jotta tilaus menisi lävitse. Voit myös saada ohjeen olla yhteydessä Klarnaan, jolloin voimme mahdollisesti tehdä manuaalisen arvion tiedoistasi.

 • Klarna on käsittääkseni muutaman mutkan kautta Nordean tytäryhtiö, käsittääkseni nimenomaan Ruotsin Nordean tytäryhtiö. (korjaan itseäni, tässä käydyn keskustelun mukaan ei olekaan, vaan he siirtävät/myyvät laskut eteenpäin Nordealle)

  Klarna periaatteessa tarkistaa luottotietosi henkilötunnuksen avulla ja myöntää -- tai ei myönnä -- sinulle mahdollisuuden ostaa tuotteen luotolla, eli laskulla (juuri sitähän laskulla ostaminen on käytännössä, eli luotolla ostamista). Verkkokauppa maksaa tuosta luotonhallinnan ulkoistamisesta Klarnalle jonkun tietyn siivun jokaisesta sen kautta tilatusta tilauksesta ja vastaavasti Klarna kantaa sen luottoriskin.

  Mutta summary: ei ole mikään "nakkikioski", vaan iso firma, etenkin länsinaapurissa ja kasvamaan päin ilmeisesti Suomessakin.

 • Kännyykkäni tupsahti viesti jonkin verkkokauppaostoksen laskutuksesta lähettäjänä Klarna ja laskusta tarkat tiedot tili- ja viitenumeroineen. En ole kuunaan ostanut mitään verkkokaupasta - jaa no matkoja ebookersilta, mutta ne voi maksaa verkkopankista - niin että kenenköhän tilauksesta mahtaa olla kyse? Erehdys vai tahallista huijausta?

 • Tilasin XXX-kaupasta tavaraa 79 eurolla LASKULLA. Valitsin Klarnan (ikävä kyllä maksutavaksi). Tavarat tuli joo ok, lasku tuli tavaroiden tulemisen jälkeen seuraavana maanantaina (5 päivää tavaroiden saapumisen jälkeen). Lasku ok muuten, mutta siinä oli KORKOKULUJA 15 E lisänä. Kysyin kaupasta, että veloittavastko kuluja Klarnalta, sanoivat että eivät.

  Klarnalle yritetty soittaa kolme kertaa, mutta meneehän tossa jonossa hermot, kun eivät vastaa.

 • Itse tilasin muutamia vuosia sitten kokeilumielessä halvahkoa tavaraa Klarnan osamaksulla.
  Kaikki sujui ongelmitta.

  Ostin lopulta pesukoneenkin, jonka maksu sujui sekin ongelmitta.
  Lopulta ostin tietokoneen.
  Nyt ilmeisesti osa odottaa tässä kohta lukevan että "sitten alkoi alamäki" tms. :)?

  No ei alkanut tulemaan aiheettomia muistutusmaksuja, kadonneita suorituksia tai mitään muutakaan, mistä on joillakin sivuilla tullut luettua.

  Kaiken kaikkiaan, erittäin hyvin sujunut tämä yhteistyö. Kunpa osa verkkokaupoista kykenisi samaan esim. takuiden osalta.
  Myyntihetkellä jonkin tuotteen takuu saattaa olla pari vuotta, mutta jos ongelmia tulee, on takuu alentunut yhteen vuoteen eikä sitä kuitenkaan voida käytännössä toteuttaa mitenkään.

  Itse en enää CDON.comista tilaa mitään, onneksi tuotteen valmistajalla on kolmen vuoden takuu tuotteelleen.
  Sille samalle tuotteelle, jolle pulju lupasi ensin kahden vuoden takuun mutta josta katosikin se toinen vuosi ja jäljelle jäänyttä yhtä vuotta se ei käytännössä kyennyt pitämään millään muotoa.

  Klarnasta ei ole mitään moitteen sanaa, päin vastoin. Ainakin itse olen erittäin tyytyväinen.

 • Tutustuin ja hivenen ihmettelin tuota systeemiä. Ei varmaan firmassa mitään ongelmaa ole, mutta tuo laskutussysteemi on erikoinen, sen verran paljon olen tilannut tavaraa ympäri maailman. Paypalia usein käytän ja maksan aina suoraan, joko sieltä tai sitten suoraan pankistani, joka muuten on Nordea. Tuossahan tuntuu, että vain Klarnan jutut on päällimmäisenä.
  Noita lelujuttuja löytyy niin eBaylta kuin suoraan kiinalaisilta. Esim Dealextreme, ja niillä on jo varasto Euroopassakin.

 • Jos hankkii korottoman osamaksutilin eli alle 24 kuukauden tilin, niin jos myöhästyy yhdestäkin näistä lukuisista maksuista 8 päivää, osamaksu muutetaan pakosti korolliseksi 24 kuukauden tiliksi. Jolloinka jo seuraavassa laskussa on korkoa lisätty.

 • paska koko firma

 • Kyllä siellä CDON.com on myös mahdollista tilata pankkikortilla, myös sillä nordean kortilla! Omasta mielestä tuo laskutus toimii ihan hyvin, niin kauan kuhan on luotttotiedot kunnossa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että sinulla ei saa oll yhden yhtä merkintää niissä.

 • Mulla Klarna toiminut aina moitteetomasti. Olen tilannut sillä Leijonakaupasta, CDon.comista sekä Jeans.fi:stä. Kaikissa olleet tuotteet ja laskutus moitteettomia.

 • Klarna laskulla kun tilaa uusi asiakas, saattaa olla ettei saa ostettua kuin muutaman kympin arvoosta tavaraa ekalla kerralla, vaikka olisi luottotiedot kunnossa. Klarnalla asiaa kommentoitiin suurinpiirtein näin: Olemme hieman varovaisia uusien asiakkaiden kanssa, kun emme tunne sinua. Kun tutustumme paremmin (laskut maksettu ajallaan) saat meiltä hieman enemmän luottoa ja kun olemme jo läheisiä tuttuja saatat saada isommankin luoton. Ja kone tekee ostohetkellä luottopäätöksen. Eniten tuohon vaikuttaa ilmeisesti klarna historia, ostat paljon ja maksat ajallaan niin saat luottoa vaikka merkintäkin olisi.

 • Siis, mistä alunperin tää Klarna lasku ees tulee? Olen tilannut tavaroita vaikka mistä, mutta ostan tavaroita aina ebaystä. Aloitin netti ostamisen ebayssä vaikka kuinka kauan sitten, enkä ole silloin edes saanut mitään klarna laskutusta. Muttä tällä vuodella, aloin saada klarna laskuja postiini, ja aloin ihmetellä, Ebaystä tavarat ovat olleet vaan pari euroa, mutta tämä klarna laskustaa aivan liikaa, en tarkoita ettei olisi varaa maksaa, mutta mitä ihmettä? Parin euron netti ostoja ebaystä, ja pitää jo maksaa jopa 20e. Olen maksanut kerran koko summan, että voisin lopettaa Klarna tilin, pyysivät maksaa 305e ennen eräpäivää, maksoin sen. Ja sitten pari viikonpäästä ostin sitten ebaystä vaan 6 EURON TAVAROITA, JA KLARNA LASKUTUS TULI JO OVELLE. Siis häh? Käytän Paypallia aina kun ostan netissä, enkä ole ikinä nähnytkään tai kuullutkaan klarnasta, kunnes se vaan popsahti eräänä päivänä postiini vain yhtäkkiä. Voiko joku auttaa?

 • Klarastit ottakakaa huomioon että klarna laskuttaa ilmaiseksi kun taas yrityksen oma väki tekee laskua 3 viikkoa ja väärin vielä. Tuo klararna on loistava keksintö kun osaa laskuttaa toisen puolesta ihan umpimähkään tuosta vaan ja oikein ja ilmaiseksi . Todella upeaa , koskahan minäkin alan saamaan klarnalta rahnaa mitä he ovat jostain laskuttaneet , vielä ei ole tullut, mikähän mättää.Siellä klarnassa ei tarvitse olla henkilökuntaa lainkaan kun tietokone hoitelee kaiken ilman minkäänlaista valvontaa ja koneet he tilaavat kierrätyskeskukselta. Hienoja koneita on nykyään.
  Ei tarvitse vakuuttaa eikä korjata eikä mene mitään palkkoihin ja vakuutuksiin älyttömän hienoa että on klarna. En ole koskaan ajatellut että joku voi noin toimia, mistä ne ihme koneet tulevat.
  Tyytyväisyyttä havaittavissa , mistähän tuotteesta on oikein kysymys mitä klarna valmistaa , taitaa olla hurjakin vienti ulkomaille , kyllä nyt talous nousee kun on noin tuottava yritys lyöty pystyyn.
  Kohta saa hallituskin potkut kun klarna tuo runsain mitoin verotuloja. Mahtaako olla oikein ympäristöystävällinen kun koneet tekee kaiken.

 • Itse yritin tilata klarnaa hyväksikäyttäen, eikä mennyt tilaus läpi vaikka kokeilin muutama kympin summaa lopulta. Minulla ei ole maksuhäiriöitä ja vakituisessa (samassa) duunissa olen ollut viisi vuotta. Avovaimo sai klarnalta myönteisen luottopäätöksen, vaikka on työtön. Kysyttyäni klarnalta tuli vain vakiovastaus jossa sanotaan että luottopäätökset tehdään aina tapauskohtaisesti jne jne yms yms. Hieman outoa toimintaa.

 • Itselläni Klarna laskutus on toiminut aina , kun laskut maksaa ajallaan.

 • Klarna on kyllä ihan roska omastakin mielestä, jostain syystä monet verkkokaupat käyttää sitä vieläkin, vaikka tuntuisi, että kukaan siitä ei pidä. Ilmeisesti vaihtoehtoja sitten liian vähän? Leluja olen tilannut <a href="http://www.lelukaupat.fi/">lelukaupat.fi</a>:n kautta, siellä on useampia kauppoja listattuna.

 • Olen ollut jo kaksi vuotta Klarnan asiakkaana ja tyytyväinen

 • Jos sulla on luottotiedot kunnossa ja hoidat raha-asiasi, Klarna ei välttämättä myönnä osamaksua.
  Niiden mielestä kun "Svenska Dagbladet on paljastanut yhden Klarnan perustaja-johtajista sanoneen eräässä tilaisuudessa, että paras asiakas on se, joka ei maksa heti. Klarnalla on oma perintäyhtiö Segoria."

  http://www.kauppalehti.fi/etusivu/finan...sa/201404670033

  Itse olen luottotiedoton ja kokeilin saada silti ostokseni Klarnan osamaksulla. Heidän mukaansa kun ostohetkellä merkitsi aiempi historia heidän kanssaan tai jos oli uusi, kuten minä, osamaksu onnistui tälläkin taustalla.

  Enempää osamaksulla ei voi sitten ostaakaan kun heille selvisi, että maksan laskuni kertaakaan myöhästymättä.
  Olen siis huono asiakas vaikka luottotietoni menettäneenä olisin kai mielestään kuulunut siihen ryhmään joka tuottaa myöhemmin massia oman perintätoimistonsa huikeilla koroilla.

  http://www.kauppalehti.fi/omayritys/kul...aa/201404666820

  Ei ole uutta esim. erään tuttavani kohdalla saada karhukirjettä "maksamattomasta laskusta" vaikkei laskua oltu välitetty toimittaa lainkaan.
  Kun oli pyytänyt sitten toimittamaan laskua sähköpostitse, oli sekin "kadonnut" jonnekin. Noin kahdesti. Minne lie oli kadonnut kun tietoturva koneessaan ei sähköposteja ollut heittänyt edes roskapostiin. Eli olivat jättäneet laittamatta kokonaan.

  e-lasku ei Klarnalle käy, tuota oli tiedustellut. Kysyin piruuttani samaa maksuvaihtoehtoa paperilaskun sijaan.
  Ei ole kuulema näköpiirissä tuo vaihtoehto.

  Aivan sama, kumma firma se näkyy olevan.

 • Mun mielestä Klarna on aivan loistava lisä verkkoshoppailuun ja erittäin luotettava firma.Minulla ei ainakaan koskaan ole ollut heidän kanssa ensimmäistäkään ongelmaa.

 • Jaahas, ja taas mainostetaan verkkokauppaa

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista