Mikä on hyvä laajakaistanopeus?
-1
Mikä on hyvä laajakaistanopeus? Itselläni on neljän testauksen keskiarvot: Viive 11,25 m/s-Jitter 1,25 m/s- Lataus 115,2 Mbps ja Lähetys 47,1 Mbps. Miten nänä vertautuu yleisiin nopeuksiin?

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Vaihtelee alueellisesti paljon. Itse asustelen Uudellamaalla, Kaupungissa, joka on operaattoreiden mukaan täysin 300 megan verkkojen peittoalueella joka kolkassa. LTE on kuitenkin esim. itselleni kotona ala-arvoinen lähes aina, eikä yksikerroksisessa rivitalossa tahdo päästä yli 30 megan latausnopeuden kuin ihan satunnaisesti. Ja operaattoreiden aspat on aina ihan pihalla, kun ei liittymät kelpaa ja niille kertoo, ettei niillä tässä kylässä tee yhtään mitään. No kyllä niillä nyt ihan hyvin surffaa, mutta turhaan se Elisa tyrkyttää sitä mobiilidataa tähän VDSL:nsä oheen, kun ei sillä pääse edes siihen 100% vakaan ja tasaisen 50/10 megan kiinteän nopeuteen (kun keskellä yötä tai sopivan paikan kunsattuu jostain pihalta löytämään). Näyttää se kuuluvuuskartta sitten siellä puhelimen päässä ihan mitä tahansa. Ja on käyty eri operaattorit läpi, useammalla eri liittymällä ja useilla LTE-laitteilla (puhelimia, tabletteja, läppäri, mokkuloita ja paremman luokan reitittimiä). Just ajoin tästä tabletilla testin (DNA:n 300 megan mobiilidata) ja kipus juuri ja juuri latausnopeus päälle 24 megan (4G+ ja 2/4 tolppaa, sohvalla, iso ikkuna n. kahden metrin päässä). Puhelimessa Elisan liittymä paukutti nyt tauluun kelpolukeman n. 150 megaa (joskin on 5G-liittymä ja maksimi 300 megaa). Seuraavat testit sitten hyytyikin taas jo alle sataseen ja päivällä hyytynee sitten taas sinne mateluvauhtiin, joka hyppii ja pomppii miten sattuu (varmaa, kun siellä alkaa porukka vinguttamaan Elisa Viihteitään yms, niin kapasiteetti loppuu verkosta kesken). Ja signaali on 4G+ 3/4 tolppaa. Ei oo kiinteän voittanutta, tulee se mitää pitää ja kaiken aikaa, ei hypi, ei pompi, ei vaihda yhtäkkiä toiseen verkkoon ja pätki siinä sivussa.
+1

Kommentoi tätä vastausta

On tuo ihan nopea koko suomen mittapuun mukaan. Ihan kelpo.
0

Kommentoi tätä vastausta

Sehän ihan riippuu mistä nopeudesta maksat. Minulla on 100/50 Mbps valokuituyhteys ja nopeustesti antoi nyt 97/48 Mbps, kun taloudessa on muitakin käyttäjiä. Tuo viive ja sen heiluminen viittaa, että sinulla on mobiliiyhteys.
Tuo on kuitenkin hyvinkin riittävä, ellei pelaa tai lataa paljon isoja tiedostoja.
0

Kommentoi tätä vastausta

Elisa kattava 5G verkko laajenee ylöspäin.
-4

Kommentoi tätä vastausta