Kysy

3 vastausta

  • BIOS:ta ei ladata levyltä, vaan emolevylle sijoitetulle piirille sillä virtojen kytkentähetkellä ei järjestelmällä ei ole mitään käsitystä mitä laitteita on oikeasti olemassa ja mitkä niiden asetukset käyttööönottoon on. Tätä varten on kehitetty BIOS ja sijoitettu erilliselle piirille jotta edes sen sijainti tiedetään ja pystytään lähtemään lataamaan loppua järjestelmää käyttöön.

  • Wikipedia kertoo:

    BIOS (lyhenne sanoista Basic Input-Output System) on tietokoneohjelma, joka etsii ja lataa käyttöjärjestelmän keskusmuistiin sekä käynnistää sen tietokoneen käynnistyessä. BIOS hoitaa myös matalan tason kommunikoinnin tietokonelaitteiston kanssa ja laitteiston hallinnan, joka vähimmillään on tuki näppäimistölle ja alkeellinen tuki näytölle ja levylle jolta BIOS ladataan. BIOS on usein kirjoitettu suorittimen Assembly-kielellä.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/BIOS

  • BIOS (lyhenne sanoista Basic Input-Output System) on tietokoneohjelma, joka etsii ja lataa käyttöjärjestelmän keskusmuistiin sekä käynnistää sen tietokoneen käynnistyessä. BIOS hoitaa myös matalan tason kommunikoinnin tietokonelaitteiston kanssa ja laitteiston hallinnan, joka vähimmillään on tuki näppäimistölle ja alkeellinen tuki näytölle ja levylle jolta BIOS ladataan. BIOS on usein kirjoitettu suorittimen Assembly-kielellä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista