Yksi vastaus

AMP on Googlen johtama avoin standardi, joka on luonut erityisesti mobiililaitteille (kännyköille) tarkoitettu julkaisustandardi.

AMP on tavallaan rajoitettua HTML:ää ja JavaScriptiä tarjoava paketti, jossa kaikki asiat pitää tehdä hieman tiukemmin säännöin kuin tavallisia verkkosivustoja tehdessä. Kaikenlainen omavaltainen JavaScriptin käyttö, jne on kiellettyä.

AMPin ideana on, että verkkosivustoista tehtäisiin ns. tavallisen verkkosivuston rinnalle toinen, AMP-versio, joka noudattaa AMPin sääntöjä.

AMP keskittyy vain ja ainoastaan nopeuteen - AMP-sivut latautuvat valtavan nopeasti, myös hitaammilla laitteilla ja yhteyksillä, kun niistä on poistettu sääntöjen puitteissa kaikki "ylimääräinen".

Lisäksi AMP-standardi määrittää sen, että AMP-sivuja voi pitää muidenkin omistamissa välimuisteissa. Esimerkiksi Googlen hakutuloksissa näkyy toisinaan (kännykällä haettaessa) pieni AMP-symboli. Tällaista hakutulosta klikattaessa sivu latautuu suoraan Googlen palvelimilta, eikä verkkosivun omilta palvelimilta.

Lisää aiheesta löytyy AMPin virallisilta sivuilta.
0

Kommentoi tätä vastausta