Kysy

7 vastausta

 • Ei se poltto-ohjelmasta riipu, jotkut soittimet, varsinkin vanhemmat, eivät vain hyväksy itse poltettuja levyjä.

 • "Tkonemies": Kyllä, CDBurnerXp on ihan hyvä, mutta jos on koko nero systeemi (Nero 2016 Platinum esim.) joka on todella monipuolinen ohjelma niin eihän nyt sitä kukaan poista jos on ostanut sen. http://www.nero.com/eng/

 • Tkonemies on taas aivan pihalla.

 • Syy tähän ikävään ongelmaan voi olla ne laitteet. Niissä käytetty lukupää on yksinkertaisesti sellainen joka ei suostu lukemaan kunnolla poltettuja levyjä. Mitä vanhempi soitin, niin sitä todennäköisempää tämä on. Nero on ohjelmana sieltä parhaasta päästä, joten sitä vaihtamalla ei asiat parane.

  Mutta kolme olennaisinta syytä levyjen toimimattomuuteen (noin yleisesti):

  1) Käytetty aihio. Valmistajalla on merkitystä ja tämän voi kokeilla ostamalla toisen merkkisiä levyjä.

  2) Käytetty asema. Voi helposti kokeilla toisella asemalla, että vaikuttaako. Lähes poikkeuksetta kaikki asemat on nykyään polttavia.

  3) Soitin on vanha, eikä osaa lukea itse poltettuja levyjä. Mitä vanhempi, sitä todennäköisempää.

 • Edellä tuli jo tärkeimmät. Vielä vois kokeilla laskea polttonopeutta. Toisinaan hitaammalla poltetut levyt toistuvat paremmin. Riippuu kuitenkin levystä, polttolaitteesta ja toistolaitteesta auttaako vai ei.

  Ja sit tietty voi tarkistaa soittimen lukupään puhtauden - paksu pölykerros ei edesauta toimintaa. Esim. täältä ( http://keskustelu.suomi24.fi/t/2742336/cd-soittimen-puhdistus ) löytyy keskustelua asiasta.

 • Aikoinaan oli myös väliä oliko levyt + vai - mallisia ja kaikki soittimet eivät hyväksyneet kumpaankin versiota. Viisaammat vastatkoon onko tässä vielä perää.

 • Vaikkei ongelmaan auta poista Nero ja asenna CDBurderXP ihan senvuoksi kun se on paljon kevyempi ja helppokäyttöisempi.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista