Mikä olisi helpoin, tehokkain ja halvin tapa lämmittää autotalli vain satunnaisesti pienellä budjetilla?
0
Autotalli on tyhjä, ja siellä välillä kavereiden kanssa kokoonnutaan ja pelataan. Autotalli on näin pikkuhiljaa aika kylmä, kun talvikin tulee. Käytetään satunnaisesti tallia. Mikä olisi paras tapa saada lämpimäksi? Onko hyvä tapa jos ostaa 1-3 rakennuslämmitintä?

14 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Kaveri laittaa paukas kamiinan kellariin joka sekin on yleensä kylmillään. halpa ja helppo. Tää vaihtoehto tietenkin vaan sillon että se autotalli on oma.. eekä liisinkimallia
+3

Kommentoi tätä vastausta

Meillä on autotallissa tollanen 5w lämmitinpuhallin. Pysyy lämpimänä talvellakin ja lämpiää 20 asteen pakkasessa sellasessa tunnissa jo meleko lämpimäks. Ihan kätevä laittaa päälle, eikä paloturvallisuudentarkastajia tarvitse pelätä.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Itse en kyllä sähköön sortuisi. Itse valitsisi jommankumman näistä.

1: Polttoöljyllä toimiva rakennuslämmitin. Jonkun pikkuikkunan tilalle vaan vanerinpalanen ja pakoputki siitä pihalle.

2: Kaasukamiina. Ei tarvitse piippua eikä tuo mitään käryjä sisälle. Tämä on käytössä porukoillakin syksyllä entisen navetan vierashuoneessa.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Jos sisätiloissa ollaan niin eipä tuossa oikein taida olla kuin sähkölämmitys. Kalliin sähkön aikakaudella kamiina olisi tietysti ihan hyvä vaihtoehto, mutta siinä taas tulee ongelmaksi paloturvallisuus (ts. Miten saat savupiipun johdettua ulos niin ettei lämmitettäessä tupa pala ja toisaalta, miten tehdä virityksestä sellainen, että sen saa purettua jos palotarkastaja tulee visiitille)
0

Kommentoi tätä vastausta

Joo se piipun vetohan pitää hoitaa ammattitaidolla, toisaalta jos miettii kustannuksia pitkällä juoksulla niin tulis ehken silti halvimmaks vaihtoehdoks. Muutama hyvin sijoitettu sähkö tai öljypatteri, voit sitten itse laskea hintaa jos ulkona on -25 astetta, tallissa -15astetta ja siitä alat lämmittämään johonkin +21asteeseen. Se ei ihan ilmasta ole, eikä todellakaan mikään pitkäaikaisratkaisu. Joten sinuna pohtisin jotain järkiratkaisua tähän ongelmaan. Esim. kylmätallin fiksaaminen lämpimäksi autotalliksi nostaa talon arvoa. ja kaikki ideat mitä keksitkään tulee taatusti halvemmaksi kuin sähköllä lämmittäminen sillontällön.
0

Kommentoi tätä vastausta

Itselläni on juuri tuollaisia silloin tällöin tilanteita varten Panasonic:in valopetrooli lämmitin. Sytytyksen ajan (noin 2 min.) pitää tuulettaa, kunnes vehje lämpee kunnolla. Tuottaa varsin nopeasti paljon lämpöä. Talvella kaveri lämmittää autonsa tallissa kun joutuu korjaamaan niitä. Suosittelen lämpimästi.
0

Kommentoi tätä vastausta

Öljytäytteisiä pattereita kaksi ja kaasulämmitin +11kg pullo (täyttö 23€ / 11h)
0

Kommentoi tätä vastausta

Mikä on huokein lämmitin12 neliön olohuoneeseen
0

Kommentoi tätä vastausta

rick:79: Juu. ajattelin rakennuslämmittimillä, nehän maksaa joku 50-100e, ja ostain kaks. Sillä sais kyllä lämpimäksi varmaankin, mutta kuluttaa sähköä pirusti.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Infrapunalämmitin? halpoja eivätkä vie maailman edestä sähköä.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Suosittelen minäkin sähkölämmitystä.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Jos sähköllä lämmittää, lämmön lähteellähän ei oikeastaan ole merkitystä sähkönkulutukseen. Eli ei sen väliä, vaikka käyttäisi vanhoja PC:n raatoja lämmitykseen. IR-säteilylämmitin antaa tosin nopeammin lämmöntunteen iholle, mutta koko tallin lämmitykseen ne tarvitsevat ihan saman sähkömäärän kuin mikä tahansa sähkölämmitin. Jos tallissa haluaa olla ilman ulkokenkiä, pitäisi lämpöä saada erityisesti lattiaan. Hankintahinnaltaan halpa ja nopea tapa on varmaan tosiaan puhallin, mutta meteli voi häiritä, jos niitä tarvitsee pitää päällä vielä tallissa oleillessa. Jotain käytöstä poistettuja lämpöpattereita saisi varmaan pilkkahinnalla tai jopa ilmaiseksi, jos vaan sitten saa jonkun ne halvalla talliin asentamaan.

Ilmalämpöpumppu säästäisi lämmityslaskusta varmaan n. puolet, mutta hankinta ja asennus vastaavasti maksavat enemmän. Pitäisi tietää kuinka usein ja miten kauan tallia pidetään lämpimänä, jotta voisi arvioida pitkän aikavälin kannattavuutta. Puun poltto, kuten edellä jo todettukin, tai nestekaasu taikka öljy tietysti myös mahdollisia lämmönlähteitä.
-1

Kommentoi tätä vastausta

kaasuinfrapuna Honkkarista.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Miten sitten tuo rakennuslämmitin joka puhaltaa lämmintä ilmaa? Sähkölämmitys, olisi aika huono vaihtoehto. Ollaan ajateltu sähköpattereita, muttei ne oikee nyt käy.
-2

Kommentoi tätä vastausta