Kysy
 • Mikä linux usb-tikulle, joka tulee vanhaan läppäriin?

  Haluaisin asentaa esimerkiksi USB-tikulle linuxin, johon sitten asentaisin jotain tyyliin selaimen, javan ja flash playerin. Tikku tulisi käyttöön tuollaiseen aika vanhaan packard bell-merkkiseen läppäriin ja lähinnä nettikäyttöön olisi tarkoitus läppäri ottaa ja läppärissä 512mt muistia. Jos vaikka slacko puppyn laittaisin siten, että se boottaisi tikulta ja voisin tallentaa myöskin asetukset tikulle. Olen aika aloittelija näissä linux-hommissa, mutta olen halukas oppimaan linuxin käyttöä.

  käyttöjärjestelmät linux osiointi

8 vastausta

 • Eipä paljon lisättävää tuohon vahvistamattoman linkkiin ole kuin se että ennempää kuin aloitat kannattaa katsoa että kone tukee USB boottia. Se nimittäin ei onnistu kaikilla vanhoilla koneilla. Eli laita tikku kiinni koneeseen ja mene biossiin ja katso voitko valita bootin usb:ltä.

 • Kyllä boottaaminen tikulta onnistuu. Ei tuo packard bell kuitenkaan mikään ihan museokone ole :D Kiitos tuosta linkistä vielä.

 • Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Curvy2:
  Joskus mulla oli, että kone, XP, kysyi bootatessa, että kännistetäänkö UBuntu vai Windows.

  Kutsutaan Dual Bootiksi. Se ei ole XP, joka sitä käynnistettävää käyttistä kysyi vaan käynnistyslataaja, joka varmaankin oli GRUB (tai ehkä Windowsin oma käynnistyslataaja)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Curvy2:
  Tikulta käynnistäminen ei taida onnistua, tai jos onnistuu ,niin se on hidas.

  Tikulta käynnistyy melko nopeasti, jos vertaa live-CD:hen tai -DVD:hen. Boottaaminen USB-asemalta onnistuu nykyään useimmilla koneilla (BIOS:sta sen näkee).

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Curvy2:
  Parempi olisi ajaa se kiintikselle ja käynnistää sieltä.

  Nopeuden kannalta kannattavinta kyllä olisi osioida koneen kovalevy ja asentaa Linux sinne toiselle osiolle. USB:ltä boottaaminen on kuitenkin turvallinen tapa tutustua Linuxiin, sillä kovalevylle ei tehdä muutoksia. Kysyjälle siis: Linux ei ole kovalevylle asennettuna niin hidas kuin sen on USB-tikulta käytettäessä.

 • Distrona suosittelen Lubuntua. Erittäin helppoa käyttää ja oppia.

 • Kyllähän tuota on tullut leikittyä mm. dsl:llä, puppy linuxilla, slacko puppy linuxilla ja xubuntulla.. tikulta kyllä pyörii suht hyvin vielä ainakin puppy linux ja dsl.

 • Joskus mulla oli, että kone, XP, kysyi bootatessa, että kännistetäänkö UBuntu vai Windows. Tikulta käynnistäminen ei taida onnistua, tai jos onnistuu ,niin se on hidas. Parempi olisi ajaa se kiintikselle ja käynnistää sieltä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista