Kysy
  • Läppärin näytönohjain ongelma

    Kävisikö tohon Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428 malliin muukin kuin sen varsinainen näytönohjain kortti, sillä olen sitä silloin tällöin tutkinut ja kaikki viittaa siihen, että se on pimennyt. Olen etsinyt sitä korttia vaikka mistä, mutta en ole löytänyt. Jos sitten on emokin hajalla voinen ruokkia sillä vaikkapa särkiä.

    fujitsu läppäri Näytönohjaimet

2 vastausta

  • Periaatteessa jos piiri on irroitetava niin sen pystyy silloin vaihtaakkin. On tietenkin eri juttu tukeeko emolevysi mitään muuta näytönohjainta yleensä jokin samanmerkkinen (piirisarja) näytönojain käy. Pitää kumminkin ottaa huomioon että uusi näytönohjain ei saa viedä tehoa enemmän kuin vanhakaan koska jäähdytystä ei ole suunniteltu suuremmalle tehomäärälle. Toinen mikä on syytä ottaa huomioon on se että kanta on sama molemmilla piireillä. Eli selvitä kanta ja etsi sen mukaan uutta näytönohjain piiriä.

    Tosin tämä kaikki on turhaa koska huomaat pian että uusi piiri maksaa samanverran kuin keskiverto läppäri jossa on vielä takuukin. Ainut järkevä vaihtoehto on ostaa käytettynä hajonnut läppäri pilkkahintaan. Tai sitten uusi läppäri.

  • Saksasta löysin vastaavaa korttia, kun ei viittis tuota läppäriä ihan vielä hävittää, on sen verran siisti. Tietysti tietty hinta-raja tulee vastaan.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista