Kumpi kannattaa hommata SSD vai kovalevyn?
0
Aion kasata pelikoneen ja budjetti on 1000 euroa.
Pystynkö saamaan SSD:n ja kovalevyn samaan koneeseen? Ja onko siitä mitään hyötyä?
Kertokaa minulle enemmän tästä SSD:stä ja kovelevystä. Mitä eroa niillä on.
Kiitos

6 vastausta

Järjestä:aikapisteet
SSD on huomattavasti nopeampi kuin normaali kovalevy.

SSD ja normi kovon voi hyvin laittaa samaan koneeseen ja jos on pienempi budjetti, niin tämä on jopa suositellumpi vaihtoehto, kuin esimerkiksi kaiken datan säilöminen pelkille SSD levyille.

> SSD levylle käyttöjärjestelmä ja tärkeimmät ohjelmat ja pelit.
>Normi kovolle muut tiedostot/ohjelmat talteen joilta ei vaadita niin paljoa nopeutta.
+6

Kommentoi tätä vastausta

"Kovalevy on luotettavampi ja kestää paremmin iskuja. Muuan Usalainen firma pudotti kovalevyn lentokoneesta asfaltille ja se toimi sen jälkeen. He testasivat myös SSD levyä ja se hajosi sadoiksi sirpaleiksi!"

Joopa joo taas! SSD on normaalissa käytössä kestävämpi kuin" perinteinen" levy. SSD:ssä ei ole yhtään liikkuvaa osaa, kun taas HDD levy voi jopa hajota jos sitä liikuttelee liian kovaa kun levy pyörii sisällä. Ei se kerro mitään hajosi tai ei kun tiputetaan lentokoneesta, harvemmalla levy tippuu lentokoneesta!
+4

Kommentoi tätä vastausta

"Eikä ole! SSD hajoaa alle vuodessa ja kovalevy kestää jopa satoja vuosia!"

Ensinmäinen kovalevy tehtiin vuonna 1956 (koko alle 5 megatavua) eli mistä tiedät että kestää satoja vuosia? LOL!
+2

Kommentoi tätä vastausta

Käytän molempia. SSD:llä on pelkästään käyttöjärjestelmä ja siltä on varattu 64 Gigatavua välimuistiksi HDD:lle, joka on kooltaan 2 Teratavua. Näin saadaan yhdistettyä molempien parhaat puolet ja yhdistelmä oikeasti toimii. Tosin vaatii Intelin piirisarjan.
0

Kommentoi tätä vastausta

kova levy on kovempi ja kesää kovemmin kuin joku muovienen ssd joka ei ole edes "kova levy" sillä se on tehty vaan muovi levysä missä komponenttejä. Kun taasen kova levy mikä on oikesati kova levy missä on kovaa olevaa vissii metallinen kiekko sisällä ja kovat metalli reunat. Tiedän koska avasin omani tosin en vaan saanut enä sitä toimimaan. Tietäisikö ketään että miten saisin taas sen toimimaan näkyy vaan musa ruutu näytllä ja mitään tapahdu. Joudun siksi käytä mään vanhaa läppäriäni.
0

Kommentoi tätä vastausta

Kovalevy on luotettavampi ja kestää paremmin iskuja. Muuan Usalainen firma pudotti kovalevyn lentokoneesta asfaltille ja se toimi sen jälkeen. He testasivat myös SSD levyä ja se hajosi sadoiksi sirpaleiksi!
-12

Kommentoi tätä vastausta