Kuinka poistaa Malware-virus lopullisesti koneelta?
-5
E-kirjan latauksen mukana koneelle tuli Malware. F-Secure on sen havainnut ja poistanut monta kertaa päivässä. Windows defenderillä kävin koko koneen perusteellisesti myös läpi ja ohjelma ilmoitti poiston onnistuneen, mutta silti nettisivuilla klikkaillessa ruutuun aukeaa ponnahdusikkunoita ja sivujen reunat ovat täynnä vilkkuvia olet miljoonas kävijä -mainoksia. Latasin Malwarebytes Anti-Malwaren ja skannasin koneen läpi ja ohjelman mukaan kohteet on karanteenissa/fixattu, mutta mainokset näkyvät silti. Chrome käytössä, jossa AdBlock aina päällä. Mitä pitäisi yrittää seuraavaksi?

Tiedoksi nyt vielä sitten, että en klikkaa niitä mainoksia, vaan ihan normaalisti esim. toisto-nappia Netflixissä.

6 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Niin ja kirjoittamalla sen nimi googleen, voit hyvässä lykyssä löytää poisto-ohjeen ihan ite.
+6

Kommentoi tätä vastausta

Helpottaisi asiaa jos kertoisit mikä haittaohjelma on kyseessä. Katso siis seuraavalla kerralla minkä niminen haittaohjelma menee karanteeniin tai poistoon ja kerro se tänne. Haittaohjelmat käyttäytyvät hyvinkin eri tavalla ja se vaikuttaa niiden poistoon.
+4

Kommentoi tätä vastausta

Ongelma oli ilmeisesti siinä, että haittaohjelma oli asentanut Chromeen lisäosia, joita virustorjunta ei pitänyt haitallisina.

Chromen poistamisen myötä lisäosat poistuivat myös, joten ongelma ratkesi sitä kautta.
+4

Kommentoi tätä vastausta

Ajoin tarkistuksen eilen läpi, eikä virusta löytynyt, joten en saanut viruksen nimeä ylös. Ponnahdusikkunat ja mainokset vilkkuivat kuitenkin taas ja poistin Chromen kokonaan ja asensin uudestaan ja kappas vain, ei enää mainoksia eikä ponnahdusikkunoita! Eli ainakin toistaiseksi ongelma on nyt ratkaistu.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Tuo google chrome ja sen eri versiot ovat minullakin melkoisia virus/haittis imureita.
Joudun tuon tuostakin poistamaan sen, kun Panda Cloud Cleaner löytää siitä jotakin haitallista. Ehkä ne ovat vain juuri noita mainostiedostoja.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Esim. DBANilla saat viruksen(käsittää myöskin madot, spybotit, troijalaiset, haita-ohjelmat, backdoorit, mainosohjelmat ja kaikki mikä on kiusaksi) kuin viruksen lopullisesti koneesta. Ja itse asiassa paljon muutakin...
http://www.dban.org/download
-4

Kommentoi tätä vastausta