Kysy
 • Kuinka paljon download nopeuden pitäisi olla, kun liittymä on 8 mbps?

  Speedtest antaa 3-7 mbps, joten jullaako liittymän toinen puoli?
  Mitä voisin tehdä? Voisiko tämä myös johtua siitä, että samassa netissä on 2 tietokonetta ja ps3.

  DNA Elisa Saunalahti Sonera Welho

8 vastausta

 • se lukee liittymäsopimuksessa pienellä, nimittäin se vaihteluväli.

 • Kuinka moni pitäisi siitä jos tilaisitte vaikkapa 2000 litraa polttoöljyä ja kun auto ajaa pihaan kuski sanookin että tankissa oli vuoto saat vain 1200 litraa mutta sinun pitää maksaa 2000:sta litrasta ? Netti yhteydestä pitäisi maksaa nopeuden mukaan eikä ylimääräistä. Täyttä varkautta.

 • Jos nuo muut laitteet käyttävät yhteyttä samaan aikaan kun teet testin niin toki tulos on hitaampi koska ne muut laitteet vievät kaistaa. Eli sammuta verkkoa käyttävät muut laitteet eli puhelimet, tietokoneet, tabletit, konsolit jne ja muut nettiä käyttävät ohjelmat (spotify) ja muut välilehdet selaimestasi ennen kuin teet kokeen niin ne eivät vie ollenkaan kaistaa ja vääristä tulosta. Siis varmista että speedtest.net on ainoa joka käyttää yhteyttä.

  Kyllä pitäisi 8 megaa tulla jos 8 meganen yhteys on.

 • nostat liittymän nopeutta. ja toki se vaikuttaa että on monta laitetta kiinni, kolme vehjettä rohmuaa kaistaa joka on kuitenkin vain tietyn levyinen.
  ep ehti ensin :)
  ja sen verran että vaikka yhteys on 8Mb niin ei se tarkoita että taydet 8megaa sieltä tulee. huonot ja pitkät piuhat vanhoissa taloissa laskee helposti nopeutta. Parin megan "häviäminen" nopeudessa ei ole olenkaan tavatonta..

 • Tuolla 8 megasella latausnopeus pitäisi nousta maksimissaan tuonne 800 kt/s alueelle.

  Tuo 8 megaa on se teoreettinen maksimi, eli nopeutta tiputtaa kaikki mahdolliset;
  johtojen laatu, netin ruuhka-ajat, wlan, reitittimen laatu/asetukset, yhtyden jako...
  Suurimmat hävikit taitaa olla mokkuloissa.

 • Itsellä on 10-megainen elisa modeemilla ja tulee noin 300kb-800kb vauhtia. Välillä saattaa tulla 10kb vauhtia mutta se vaihtelee sattumanvaraisesti. Kannattaa kaikkien käyttää ethernet-kaapelia jos on modeemi. (Itse käytän wlan, koska modeemi erihuoneessa.)
  Ainiin, jos on 100mbps netti ja lataa jotain niin tietokone ei pysty käsittelemään dataa niin nopeasti jos lataus tulisikin 100mbps. Kai?

 • Itelläni on 0,27 mbps koitapa sillä pelata

 • samaa mieltä vahvistamattoman käyttäjän kanssa. mokkuloitten kanssa se vasta huijausta onkin, tosin mokkulan kanssa ei saisi edes neljäsosa tankillista..

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista