Kysy
 • kuinka monta kovalevyä voi olla saman aikaisesti ?

  yleensä koteloissa on monia paikkoja (erikokoisia tietty).
  mutta voiko olla esim 1kpl 3teran ja 2kpl 1 teran kovalevyja saman aikaisesti ?

  Kovalevyt

6 vastausta

 • kiintolevyn koolla ei ole tässä asiassa mitään merkitystä, vaan laitteiden määrällä

  ja isommissa koteloissa niitä on esim 8 paikkaa tai enemmänkin, ja lisää saa jos ei riitä, mutta emolevyssä on oltava sata-paikkoja tai muita paikkoja kiintolevyille, ellei sitten ulkoisilla usb-levyillä jatka jos ei nuo riitä

  windows kyllä varmasti tajuaa useita kymmeniä ellei satojakin kiintolevyjä, joten emolevy on ainoa rajoittava tekijä, ja kotelon fyysiset tilat

 • Jokainen kovalevy vaatii oman SATA-liittimensä. Ensimmäinen rajoitus on siis emolevyn liittimien lukumäärä.
  PCI-E -lisäkortilla voi lisätä liittimien määrää. Emolevystä ja kokoonpanosta riippuen voit asentaa yhden tai muutaman lisäkortin, joihin kuhunkin voi liittä useamman levyn. Useimmiten 2-5 levyä, mutta saatat löytää isompiakin kortteja jostakin.
  Virtalähde luonnollisesti asettaa omat rajoituksensa, mutta jos ei aivan nuhapumpusta ole kyse, niin haaroittimien avulla melkein mikä tahansa moderni virtalähde riittää.
  Koteloita löytyy joka lähtöön ja joihinkin voi jopa hankkia lisäosina lisää kovalevypaikkoja. Mikään ei sinänsä estä laittamasta kovalevyjä ulkoiseen koteloon, jos piuhojen pituus riittää.
  Windowsin resurssienhallinnan asemakirjaimia on käytössä 24 kpl (C-Z) ja osaava voi viritellä myös A:n ja B:n käyttöön eli periaatteellinen maksimi on 26 levyä, jos kaikilla levyillä pitää olla oma kirjaimensa.
  Erilaisilla RAID-virityksillä voi levyjen määrää kasvattaa vielä huomattavasti - periaatteessa ylärajaa ei ole, mutta käytännöllistä se ei kotikäytössä välttämättä ole. Tietty coolia sanoa, että koneessa on vaikkapa 500 kovalevyä... 8-)

 • Kiintolevyn liittämiseksi tarvitset SATA-liittimen ja virtaliittimen jokaiselle levylle. Emolevyltä SATA-liittimiä voi löytyä esim. 4 kpl ja tarvittaessa erillisellä laajennuskortilla niiden määrää voi lisätä. Tällöin rajoittavaksi tekijäksi jää virtalähteestä löytyvien virtaliitinten määrä. Ja tietysti kotelosta löytyvien asemapaikkojen määrä.

  Nykyisillä levyjen koolla on kuitenkin harvemmin tarvetta kovin monelle levylle.

 • virtalähde : corsair 650w vs650 atx
  ja emolevy olis asus maximus viii hero

 • Uusimmat kiintolevyt ovat jo kokoluokkaa 8Tb joten ei niitä kovin paljon tarvitse....Tuskin saat saat kovin helposti täyteen...Jokainen kiintolevy on erikseen SATA väylässä jotta sille saisi ajurin, joka sitten on se rajoittava määrä...

 • Kyllä vaan ja enemmänkin.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista