Kuinka moneen paikkaan ja mihin kannattaa varmuuskopioida?
0
Moro,

kuinka moneen paikkaan ja mihin kannattaa varmuuskopioida tiedostoja? Kannattaako esimerkiksi kaikki tärkeimmät muistitikulle ja pilveen (SkyDriver, Google Drive jne). Ja ne vähemmän tärkeät pelkästään pilveen?

Tuskin ne pilvestä häviää, jos on kyseessä suuri firma, kuten Microsoft ja Google?

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Kyllähän se kannattavuus riippuu ihan tietojen tärkeydestä/hinnasta. Korvaamattomat tiedot vaativat tietysti paremman suojan kuin helposti ja halvalla uudelleen ladattavat tai tehtävät. Jos taas kopioita on turhan monessa paikassa, vaiva suhteessa hyötyyn kasvaa helposti turhan suureksi. Mutta kyllähän sitten se yksi ainoa varmuuskopiolevykin voi hajota juuri tietoja palautettaessa, kun huono säkä käy.

Jollekin voisi esim. sopia peilaavan RAID-kiintolevyn käyttö varastolevynä (tuplaa kiintolevyn hinnan + vaatii peruslevyä kalliimman emolevyn tai erillisen ohjaimen, mutta edes yksi varmuuskopio on aina ajan tasalla levyrikkoa vastaan) JA LISÄKSI kahden erillisen ulkoisen kiintolevyn käyttöä RAID-levyn varmuuskopiona (sisäisen levyn harmi on sen turha kuluminen jatkuvasti pyöriessä ja mahdollisten virusten helpompi tarttuminen) - toinen levy sijoitetaan pois kotoa tulipaloa tai varkautta vastaan. Toisen ulkoisen levyn voi tietysti korvata myös luotettavan tuntuisella pilvipalvelulla, ellei tieto ole arkaluontoista. Ja jos arvokasta tietoa on vähän, ulkoiset kiintolevyt voi korvata optisillakin levyillä tai muistitikuilla.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Minä pilviin en luottaisi, että oman varmuuskopioni ja datani niihin tallentaisin.
Koneellani on varmuuskopioita varten sisäinen kovalevy, joka on pelkästään varmuuskopioita varten.

Kaikkein vähiten luottaisin Googlen, joka mielestäni tietoturvan kannalta ei ole hyvä ratkaisu.
Googlen toimintaperiaatteena tuntuu olevan kaiken mahdollisen tiedon kerääminen käyttäjistään.
0

Kommentoi tätä vastausta

SkyDriveriin et luota?

Itselläni ei ole kokemuksia NAS-levyistä, joku joka omistaa sellaisen, voisi kertoa ovatko järkeviä laitteita.
0

Kommentoi tätä vastausta

pari ulkoista kovoa ja vaikka läppäri vielä niin luulisi riittävän useimmille

pari ubs tikkua jonne kaikkein tärkeimmät jutut
0

Kommentoi tätä vastausta

Koneessa oma kovalevy varmuuskopioille. 2-koneessa (samassa huoneessa) sama juttu. Sitten vielä poltettu DVD-levyille hyllyyn ja vielä toisille DVD-levyille, joita säilytän työpaikalla. Nyt ei tulipalokaan (rosvosta nyt puhumattakaan) tuhoa valokuviani. Muu data sitten säilyy sillä kovolla. Valokuvia kun ei saa takaisin rahallakaan...
0

Kommentoi tätä vastausta