Kysy
 • Koneen päivitystä/Ubuntu kysymys

  1.Voiko konettani päivittää jotenkin, koska on käynyt osat aika vanhaksi? Ei ole tulossa mihinkään kovaan pelaamiseen, mutta vähän tehokkaampi näyttis tai prossu olisivat kivoja.
  Koneen tiedot:
  Prossu: Intel Core 2 Duo E4500 2,2Ghz
  Näyttis: Intel Q35 Express Chipset Family
  Emolevy: Acer EQ35M
  Muistit: 2Gb DDR2 Ram 332,5Mhz
  Kiintolevy: Hitachi HDS721616PLA380 160Gb tms.
  Olisiko mahdollista vaihtaa hieman parempi prossu, erillinen näyttis tai toinen kiintolevy vai eikö tuolle emolle saa parempaa?

  2. Ja sitten toinen kysymys: Nykyinen käyttis on Vista Business 32Bit ja kysyisin, että pystyykö nykyisillä osilla pyörittämään Ubuntua sujuvasti?

  linux päivitys tietokone ubuntu

5 vastausta

 • Ei tuohon kokoonpanoon enää kantsis laittaa rahaa. Prossu on jo aika vanhaa, muistit DDR2 Ram 332,5Mhz ovat kyllä todella vanhaa matskua,,,
  Jos pelailu ei ole ykkösasia niin kyllä ubuntu(lubuntu on vieläkin kevyempi) olisi hyvä korvike wanhalle vistalle.

 • Voithan kokeilla Ubuntun sijaan Lubuntua. Se on kevyt ja nopea Linux versio eli pyörinee nopeasti.

 • no jos windows pyörii koneessa x niin silloin ylleensä pyörii myöskin linux. Tosin jos pelata meinaat silloin voi linux olla huono valinta siihen.

  Tuo koneesi on jo vanhaa rautaa (ddr2, LGA775,...)

  Suosiolla kokonaan uutta konetta kehiin jos käy tehot liian pieneksi, voisihan tuolle jotai osia käytettynä löytyä, mutta mielestäni turha venyttää noin vanhaa rautaa jatkoajalle kun niin halvalla saa jo paremman uuden.

  Tuon teholuokan koneita muuten löytyy kierrätyskeskuksista.

 • Etsi jostain käytetty neliydin prossu ja ainakin 2 gigaa lisää muistia, niin tuolla koneella pärjää vielä pitkään. Muutamasta eurosta muutamaan kymppiin tulee varmaan maksamaan. Ja tietenkin kun muistia on vähintään neljä gigaa niin kannatta asentaa 64-bittinen käyttis.

 • Kiitos vastauksesta, arvelinkin, että ei kannattaisi ruveta päivittelemään, joten vaihdan suosiolla linuxiin. Ei ole tulossa pelaamiseen, enimmäkseen toimistotöihin ja pieni muotoiseen editointiin yms. T.Kysyjä

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista