Kysy
 • Kone oireilee -> virtalähde kärähti? Mistä uusi ja asennusvinkkejä?

  Eli tollanen Tietoasemalta ostettu Fujitsu-Siemensin Amilo La 3425 sammu eilen yhtäkkiä ja heti perään hais palaneelle. Ei lähde enää käyntiin. Oireet varmaan viittaa virtalähteen kärähtämiseen?
  Eli: mistä uus virtalähde ja minkä mallinen/tehonen? Onko mahollista asentaa ihan ite kotioloissa, ettei tarvis huoltoon mennä?
  Tällanen kone siis: [ link ]
  Tossa vertaa.fi koneen tiedoissa lukee virtalähteen kohalla 250. Tämä on varmaan wattimäärä? Verkkokauppa.comissa on myynnissä paljon tehokkaampia virtalähteitä, voiko siis 250w:n tilalle asentaa esim. 450wattisen? Ja miten asennus onnistuu, onko liittimet kaikissa samanlaisia? Auttaisi paljon jos saisin vastauksena linkkiä sopivaan virtalähteeseen vaikkapa Verkkokaupasta.

  amilo asennus Emolevyt fujitsu-siemens Kovalevyt Näytönohjaimet Prosessorit rikki ssd tietokone Tietokoneen osto virtalähde

8 vastausta

 • Leinmin ehdottama on täyspommi.

 • Pystyy vaihtamaan tilalle minkä tahansa ATX-standardin virtalähteen. Enemmän ettisin laadukasta virtalähdettä kuin mahdollisimman isoa wattimäärää ulosantavaa lähettä, esim ite suosin Antec:in lähteitä.

  Vaihto onnistuu helposti, johdot irti ja 4 ruuvia irti ja uus tilalle, piuhat paikalle, ruuvit kiinni ja pitäisi taas toimia, ellei hajottanut samalla emolevyäkin.

 • Tehoksi varmaan riittäisi se sama 250 W, mutta niin pientä ei kaupasta taida enää löytää ja vähän isompi antaa pelivaraa osien päivittämiseen. Isompi wattiluku ei muuten haittaa, mutta hinta kasvaa tehon kasvaessa. Suosittelen ostamaan laadukkaita merkkejä, koska virtalähteet ovat yksi eniten hajoavista koneen osista ja halvat kiinalaiset ovat monesti osoittautuneet täysiksi pommeiksi. Pahimmillaan powerin hajoaminen voi rikkoa koneesta muutakin tai aiheuttaa vaikka tulipalon. Siis Antec, Enermax, Corsair, Seasonic, ...

 • Ei kannata ostaa mitään virtalähdettä jos takuuta ei ole vähintään kolmea vuotta.

 • 24.9.2010 Fujitsu-Siemensin Amilo La 3425 sammu eilen yhtäkkiä ja heti perään hais palaneelle. Ei lähde enää käyntiin. Vaihdettiin uusi virtalähde, ei auta, todettu testauksessa myös emolevyn vioittuneen. Palaneen haju tuntuu edelleen voimakkaana, uudesta virtalähteestä huolimatta. Raato joutaa verkonpainoksi.
  Feudor60

 • Se virtalähde on kärähtänyt. Kun katos tuossa koneessa on sellanen tyyppivika muistaakseni, tai ainakin jostakin luin niin.

 • ota tuo leinmin ehdottama, laatumerkki ja riittää keposesti tohon koneeseen.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista