Kysy
 • Kirjojen digitalisointi?

  Olisin digitalisoimassa (itselleni) muutamia kirjoja. Onko ratkaisuun helppoa ja huokeaa skannaus/muuta systeemiä jolla tulee jälki olisi selkeää. Mahdollisesti ajattelin tehdä sen jälkeen OCR:n adoben acrobatilla esimerkiksi. Nämä laitteet taitavat maksaa talon verran joten unohdetaan... [ link ]
  Pitäisi maksaa enintään muutaman satasen

  adobe acrobat kirjojen digitalisointi OCR

2 vastausta

 • Ilmainen OCR-ohjelma, esim. http://www.freeocr.net/ lukee meidän tavallisella HP Photosmartilla skannatun tekstikuvan digitaaliseksi tekstiksi suit sait. Kyseinen monitoimikone tuli vaimon läppärin kaupantekijäisiksi, joten tuskin monta kymppiä maksaa.

 • Halvimmatkin kaupoista löytyvät tasoskannerit, hintaluokka kai nykyään 60-75 EUR, toimivat sinänsä ihan hyvin kirjojen skannauksessa. Lisärahalla saa yleensä parempaa tarkkuutta, mikä tässä tapauksessa voi olla aika turhaa, ja lisää nopeutta, minkä huomaa äkkiä, jos satoja sivuja aikoo skannata.

  Kaupan on myös käsiskannereita, jolloin pientä kuvanlukijaa liikutellaan itse esim. kirja sivua pitkin, mutta en pitäisi sellaista kovin hyvänä vaihtoehtona suurempien sivumäärien käsittelyyn.

  Mahdollista on tietysti käyttää skannaukseen myös digikameraa. Jos sille rakentelee telineen, jossa kuva rajautuu aina samalla lailla, ei skannauksen jälkikäsittely luultavasti ole juuri tasoskanneria työläämpää.

  Joskus oli myynnissä kohtuuhintaisia skannereita, joissa skannaustaso oli keskeltä hieman taitettu, jolloin kirja ensinnäkin "istuu" paikalleen nopeammin ja myös aukeaman keskikohta skannautuu pienemmin vääristymin. Isojen kuvien skannaukseen tuollainen taso ei tietystikään ole hyvä.

  Käsittääkseni aika monen kotiskannerin mukana tulee edelleenkin jonkinlainen OCR-softa, ja ilmaiseksikin ladattavia vaihtoehtoja on olemassa, kuten Robustus jo linkkasikin.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista