Kysy
 • Kiintolevyn välimuisti

  Onko kiintolevyn välimuistilla suurtakin merkitystä? Koneessa tällä hetkellä Samsungin F3 500GB kovo 16MB välimuistilla ja tarkotus ois ostaa toinen vierelle, kun tila loppuu kesken. Ajattelin ostaa Samsungilta samaista mallia 1TB version, jossa 32MB välimuistia. Eli onko tuo teran levy sitten ns. nopeampi ja onko mitään järkeä sitten asentaa käyttistä ja kaikkea roinaa tuolle uudelle kovolle ja tehdä nykysestä varasto kovo? Operaatiota en mielellään tekisi, mutta jos siinä on jotain merkittävää suorituskyvyn kannalta niin harkitsen.

  Kiitos etukäteen kaikille vastanneille! :)

  Kovalevyt Windows 7

6 vastausta

 • Välimuisti vaikuttaa kirjoitusnopeuteen hieman. Eli tieto voidaan pistää välimuistille odottamaan omaa kirjoitusvuoroaan. Mitä suurempi välimuisti, sen enemmän tietoa ehtii odottamaan omaa kirjoitusvuoroaan.

  Kovin suurta suorituskykyeroa siinä ei ole, mutta itse laittaisin ton 32mt kovon järjestelmälevyksi.

 • Normaalissa käytössä ei mitään eroa. Ainahan sitä sanomista löytyy kun aletaan tarkastella noita juttuja bittitasolta. 16MB ja 32MB kovoilla ehkä muutama sekunnin murto-osa eroa sinne tai tänne.

 • Jos isoja välimuisteja taas kaipaa niin onhan noita Sata2 ja Sata3 kovoja 64MB:n juotoksillakin varustettu:
  link ]
  ja
  link ]

  Mutta kuten jo sanottu 16 vs 32 vs 64 ei paljon eroa tuo. Jos oikeasti nopeaa haluaa niin RAID, Veloci raptor, SSD tai Seagate mod: [ link ]

  Lisäys1: Normaaleista HDD kovoista nopein on Samsungin SpinPoint F3, levyn magneettisien kiekkojen tiheyden ansiosta.

 • ripuli

 • Kiitos tiedosta, taidan jättää suosiolla tuon nykyisen levyn järjestelmä kovoksi ja varastoida teraselle leffat, sarjat yms. :)

 • Nyt ollaan isojen kysymysten parissa: Kiintolevyn välimuisti, onko kuusitoista megaa riittävä, vai pitäisikö olla 32 megaa? Kuinka osioida kiintolevy? Entä pitäisikö asentaa kaikki uudelle 32 megan välimuistin kiintolevylle?

  Tämä oli sarkasmia, pointti on siinä ettei tuolla välimuistilla ole mitään merkitystä koneen käytön kannalta, joten aivan turhaan sellaisilla vaivaa päätään. Kiintolevyt ovat peruskäytössä aivan supernopeita, ja hinnat on alhaalla, pistä vaikka kotelo täyteen kiintolevyjä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista