Kysy
 • Kellon Aika. Maailmalla ja Suomessa.

  Eli, kyllä, yritin googletella, mutta en tajua :)
  Kysymys on seuraava. Mistä saisin selville mitä kello on ns.Suomen aikaan toisella puolella maapalloa, kun siellä ilmoittavat ajaksi esimerkiksi April 2nd 11:59 PM PST. Hoksaan tuosta että tarkoittaa, huhtikuun toista (sunnuntai) ja kello on minuuttia vajaa keskiyöllä (sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä) ja ilmeisesti jenkeissä/kanukeissa?

  Täten haluasinkin tietää että mitä kello on tuolloin Suomen ajassa, ollaanko vielä sunnuntain puolella vaiko jo maanantaissa, ja mikäli maanantailla niin mitä kello on täällä?

  Ja miten tämä lasketaan? Jatkossa ei sitten tarvitsisi kysellä aiheesta, eli jos tiedät miten tuo lasketaan/tarkistetaan niin ohjeistus olisi erittäin tervetullutta.

  Kiitos jo etukäteen, ja anteeksi erikoinen/pitkä kysymysten sarja. Ja ei, tämän ei ole tarkoitus olla trolli :)

  aika GMT Greenwich PM PST UT1 UTC

8 vastausta

 • Toisella puolella maapalloa on aika laaja käsite. Täsmennä.

 • Wikipedia haku aikavyöhykkeet. Jos halua saada selville tismalleen toisella puolella palloa Suomesta niin lisäät tai poistat 12 tuntia. Elikä aikavyöhykkeitä on 24 = 1 vrk.

 • PST = Pacific Standard Time USA:n ja Kanadan länsirannikon aika. PM = Past Mid day , jälkeen keskipäivän.

 • Kirjoita googleen "maailmanaika" niin löytyy jo paljon. [http://www.kellonaika.fi/]

 • en normaalisti käytä Chrome selainta, nutta siihen on saatavilla joitakin näppäriä lisäpalikoita joiden vuoksi olen sen asentanut. Esim. EasyClock lisäosa Chromeen näyttää kätevästi eri aikavyöhykkeiltä paljonko kello on ja mikä päivä nyt on. Sivun yläosassa on liukusäädin jolla voit tarkistaa myös tulevan ajan, esim. siirrät säätimen huomisaamuun kello kymmeneen omaa aikaasi ja EasyClock näyttää paljonko kello on ja mikä päivä on silloin muilla aikavyöhykkeillä.

  Voit lisätä EasyClockiin aikavyöhykkeitä (kaupunkeja) niin paljon kuin haluat. Ilmainen lataus: https://chrome.google.com/webstore/detail/dplbpgapoedppajbikieafefmcceaagn

  Tässä esimerkiksi oma EasyClockini tällä hetkellä: http://i866.photobucket.com/albums/ab228/L_Laffer/EasyClock_Chrome.png

  Larry

 • Juu elikkäs täsmennys. Haen siis kellon aikaa joka on jenkeissä/kanadassa. Tarkempaa sijaintia en osaa sanoa.
  Lähinnä haluaisinkin siis tietää että miten muuntaisin ajan UT1/UTC mittauksesta GMT:hen/päinvastoin. Aika siis ollaan ilmoitettu PM PST:llä. Googlettelin tuota tovin jos toisenkin, mutta en saanut sitä itseni ymmärtämään muotoon.

  Ja juu, kellon tuo 24 tunnin kello on kyllä tuttu homma, samoin kuin 12 tunninkin. Tämä nyt ei kuitenkaan auttanut itse kysymyksen selvittämisessä, tai sitten tarvinnen rautalanka oppaan koska ei tunnu menevän jakeluun :)

  Kiitoksia joka tapauksessa nykyisistä vastauksista.

 • PST on muistaakseni 10 tuntia jäljessä Suomea.

 • Perusteiden kautta vastaukseen:

  Nykyään käytetty termi UTC tulee sanoista Coordinated Universal Time (ei silti lyhenny CUT!), ja se on käytännössä kokonaan korvannut aiemmin käytetyn GMT termin (Greenwich Mean Time). Aikavyöhykkeet ilmoitetaan suhteessa UTC-aikaan. Esimerkiksi Suomen aikavyöhyke ja normaaliaika on EET eli East European Time, UTC+2 ja Suomen kesäaika EEST eli East European Summer Time, UTC+3.

  Jenkeissä siirryttiin kesäaikaan tänä vuonna maaliskuun 13. päivä ja takaisin normaaliaikaan siellä siirrytään marraskuun 6. päivä. (Tosin siellä ei kesäaika ole käytössä kaikissa osavaltioissa, Arizona ei käytä kesäaikaa lainkaan pysyen vuoden ympäri standardi-aikavyöhykkeessään MST.)

  Läntisen USA:n ja Kanadan normaali aikavyöhyke on PST eli Pacific Standard Time joka on UTC-8. Läntisen Amerikan kesäaika on PDT eli Pacific Daylight saving Time, UTC-7.

  Siis: Läntisen USA:n ja Kanadan normaaliaika PST(UTC-8) on 10 tuntia Suomen EET (UTC+2) aikaa jäljessä. PST aikavyöhykkeen keskipäivä on siis saman päivän ilta kello 22 Suomessa. Koska PST aikavyöhykkeellä siirryttiin kesäaikaan kaksi viikkoa aikaisemmin kuin Euroopassa, ja takaisin talviaikaan kolme viikkoa myöhemmin, on läntisen Amerikan aika näiden yhteensä viiden viikon ajan 9 tuntia Suomen aikaa jäljessä, jolloin näiden viikkojen ajan keskipäivä sikäläistä aikaa on ilta kello 21 Suomessa.

  Saakohan tuosta mitään selvää ;)

  Larry

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista