Kysy
 • Käyttömukavudeltaan ja näytöltään parhaat tabletit

  Olen ostamassa tablettia, mutta tarjontaa on niin että on vaikeuksia tietää mikä kannattaisi hankkia.

  Kaupoissa olen kokeillut vain kahta ipad ja samsung- merkkisiä ja ainakin Ipad Air tuntui paremmalta koskettaa, pinta tuntui pehmeämmältä ja mukavalta, samsung galaxy tab 4 pinta tuntui kovalta ja reagoi jotenkin huonommin kosketukseen .

  Mutta tabletteja riittää ja Huawein Mediapad on käynyt mielessä- Mitä sanottavaa olisi tästä.?

  Mikä olisi sellainen hintalaatu suhteeltaan hyvä tabletti?
  Millainen tuo Ipad Air On? jääny mieleen jostain ipad mallista että tallennusmuistia vähän, eikä voi laittaa muistikorttia , tämäkin pitäisi miettiä ennen ostamista.

  Tabletin valinta

10 vastausta

 • http://www.mato78.com/teknologia/tablet...-10-1-tabletin/

  Tuo tulossa markkinoille. Voisi olla hyvä.

 • Itselläni Huawein tabletti ja hyvin on päivittynyt. Tkonemies ei tiedä asioista mitään.

 • Kyllä "Tkonemies" tietää!

 • Ei sitä voi yleistää ja sanoa: "huaweissä huono päivitystuki". Sanotaanhan tuossa Tkonemiehen linkissä lopuksi: "Myöhemmin lähettämässään sähköpostissa Huawei halusi täsmentää, että sekä laitteiden turvallisuus että käytettävyys ovat heille ensisijaisen tärkeitä, ja niihin tullaan jatkossakin kiinnittämään paljon huomiota."

 • Ihan uskomaton tapaus toi "Tkonemies". Rasittava.

 • Iso asia on käyttöjärjestelmä - haluaako Androidin, iOS:n (vai jopa Windowsin).
  Jos Applen suljettu käyttis (iOS) kelpaa, pakko sanoa että ovat edelleen käyttömukavuudeltaan (touchin toimivuus, sulavuus jne.) huippuluokkaa. Mutta esim. omien musiikkien siirto Appleen tai kuvien siirto sieltä pois on (mielestäni) tehty liian hankalaksi eikä, kuten totesit, esim. muistikorttipaikkaa ole. Riippuu toki myös siitä, missä määrin käytät pilvipalveluja tai streemaatko musiikkisi/elokuvasi, onko tuosta juurikaan haittaa. Oheislaite- ja tarvikevalikoima on paras.

  Android on selvästi vapaampi ja kalliimman pään Android-tabletitkin ovat sujuvuudessaan ihan tai lähes Applen tasolla plus käyttöjärjestelmä on (mielestäni) mukavampi ja monipuolisempi käyttää, vähemmän keinotekoisia rajoituksia ja muutenkin modernimpi. (Roottaamallahan lopuistakin pääsisi eroon, mutta menee takuu ja ongelmaa voi tulla mm. tietoturvasta osaamattomissa käsissä.) Itse suosittelisin Androidia yleistablettiin.

  Windows on sitten (mielestäni) se kaikkein vapain käyttis, koneella voi tehdä jo oikeasti mitä vain (tehojen ja resurssien puitteissa), mutta edelleenkään Windows (8.1 taikka 10) ei taivu tablettiin yhtä sulavasti kuin edellä mainitut ja vaatii myös enemmän koneen raudalta eli näkyy yleensä hinnassa ja/tai akkukestossa.
  Paras valinta (mielestäni) jos tabletilla haluaa korvata läppärin, eikä keveys tai ohuus ole tärkein ominaisuus.

 • Mutta kyllä Tkonemiehen heitoissa tähän asiaan on sinänsä perääkin, että mitä enemmän valmistaja kustomoi Androidia, sen hankalampaa ja yleensä hitaampaa Android-päivitysten tuonti laitteeseen on ja lisäksi kynnys tarjota päivityksiä vanhempiin laitteisiin kasvaa merkittävästi. Saman ongelman kanssa meidänkin firmassa tapellaan, jos Androidia harkitaan/joudutaan/halutaan meidän tuotteissa kustomoida - kuinka silti pitää päivttäminen helppona, halpana ja nopeana.

  Ainakin puhelinpuolella, esim. Huaweilla siitä kun uusi Android-versio on ladattavissa Nexuksiin mennyt helposti (noin mutuna) puolisen vuotta ennenkuin sen saa Huaweihin. Eikä ne missään kuukaudessa tai parissa ole yleensä tulleet Sonyihin tai Samsungeihinkaan - Samsung nyt valtamerkeistä ehkä kaikkein ahkerimmin on myös lopettanut tuen jo parin vuoden takaisiin malleihinsa. Tablettipuolen päivityksiä en ole seurannut yhtä paljon, mutta käsitykseni on että ihan samalla tyylillä sielläkin mennään.

  Eli jos oikeasti on tavoitteena saada aina uusin Android nopeasti ja varmasti laitteeseensa, Nexus ON selkeästi paras vaihtoehto. Se on sitten oma juttunsa, onko tuollainen nopea päivitys kenellekin miten tarpeen - onko siinä kyse vain uteliaisuudesta uuden version muutoksiin vai onko oikeasti saatava päivityksiä esim. tietoturvan tai uusien ominaisuuksien takia.

 • Te ette tiedä:D Minä tiedän miten Huuwei päivittää laitteitaan:D Siitähän oli jopa uutisissa:)

 • http://www.itviikko.fi/uutiset/2015/08/...ssa/201511109/7

  Että laittakaa käsi housuun ja syvälle:D:D

 • Ipadeihin ei pidä sekaantua rajoitetun käyttiksen vuoksi. Huaweihin ei taas huonon päivitystuen vuoksi.

  Eli Nexus 9 olisi paras vaihtoehto.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista