Käyttäjätileistä kysymyksiä
-1
Eli. Kun asennan Windowsin uudestaan niin ajattelin ottaa käyttöön normaali tili+ JV menetelmän.

Käyttäisin päivittäisessä käytössä normaalia tiliä. Asennusvaiheessa Windows luo luonnollisesti koneelle automaattisesti 1 kpl JV tilejä.

Kannattaako minun siirtää kaikki omat tiedostot ja asentaa ohjelmat+ pelit tälle JV tilille, jonka muutan sitten normaaliksi kun luon uuden JV tilin? Varmuuskopiointi menisi Cobian nimisellä ohjelmalla ulkoiselle levylle. ( Sinne Kirjastot kohtaan tiedostot)

Miten hyvin tämä toimii Steamin pelien kanssa? Eli jos pelit asentaa toiselle levylle?

3 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Asennusvaiheessa winukka luo yhden JV-tilin. Jep. Anna tälle suht koht kuvaava nimi jonka muistat (lyhyempi parempi, jos meinaat normaaliin käyttöön käyttää normitiliä). Admin tai JiiVee tai jokin vastaava toimii hyvin.

Käyttiksen asennuksen jälkeen luo uusi käyttäjätili ohjauspaneelin kautta, jolle anna normikäyttäjän oikeudet. Nyt kirjaudu ulos JV-tilistä, ja kirjaudu sisään normitiliin.

Asenna tarvittavat ohjelmat normitilin kanssa. Oletan nyt, että kyseessä on joko Win 7 tai 8, kummassakin tämä toimii samalla tavalla - jos järjestelmä tarvitsee JV-oikeuksia jotain tehdäkseen, se pyytää niitä. Silloin syötät siihen ikkunaan JV-tilin nimen ja sen salasanan, niin asennukset ym. jatkuvat.

Kannattaa ottaa huomioon, että Windows käyttäytyy joskus hieman epäloogisesti tuon järjetelmänvalvojan oikeuksien kanssa. Esim. jos olet normitilillä, ja haluat muuttaa ympäristömuuttujia, kun otat järjestelmänvalvojan oikeudet esiin (jotka vaaditaan niiden muuttamiseen), se muuttaa niitä vain JV:n osalta, ei sen käyttäjän osalta jona olet kirjautunut sisään.

Steam tuskin kiukuttelee asiasta kunhan levy johon pelit ovat asennettuna ovat aina saatavilla.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Niin ja miten ohjelmien ja Windowsin päivitykset tulisi tällöin hoitaa? ( Millä tilillä)
0

Kommentoi tätä vastausta

Eikös se kannata tehdä toisinpäin eli tekee uuden JV tilin ja muuttaa nykyisen ( Mihin ohjelmat ym muut on asennettu) normaaliksi tiliksi?
0

Kommentoi tätä vastausta