Kauanko paprikalta kestää muuttua vihreästä punaiseksi?
+2
Eli parvekkeella kasvattelen nyt ekaa kesää paprikoita ja osa on jo ihan kaupan paprikan kokoisia, mutta kirkkaan vihreitä. Eli kauanko pitää odotella, että nuo vaihtavat väriä vihreästä punaiseksi?

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
"Vihreä, punainen, oranssi ja keltainen paprika on kaikki eri lajeja. Jos kasvatat vihreää paprikaa parvekkeella, siitä ei tietenkään koskaan tule punaista."
Olipa taas satua! Ota asioista selvää, ennen kuin avaudut!

Paprikoita löytyy kauppojen hyllyiltä useissa eri väreissä, mutta myös eri hintaisina. Toisin kuin moni saattaa luulla, paprikoiden väri ei johdu siitä, että ne olisivat eri lajikkeita.
Punaiset ja keltaiset paprikat ovat itse asiassa kypsytettyjä vihreitä paprikoita. Kyseessä on siis sama paprika, mutta eri kypsyysvaiheissa.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikk...ikoista/6752734
+2

Kommentoi tätä vastausta

En tiedä asiasta mitään mutta googletin:

"Hedelmät irrotetaan leikkaamalla. Ne voidaan korjata hieman raakoina, jotta uudet hedelmät kehittyisivät nopeammin. Vihreät hedelmät kypsyvät huoneenlämmössä."

https://www.kekkila.fi/kasvikirjasto/paprika/
+2

Kommentoi tätä vastausta

Kyse on lajike kuten edellinen kertoi!
0

Kommentoi tätä vastausta

Muutamia viikkoja chilit hakevan sitä omaa väriään, samalla kypsyy myös siemenet hedelmässä sisällä jos aiot niittä käyttää seuraavaan kasvatukseen on syytä päästää hedelmä kypsäksi myös väriltään kesken otettujen siemenet ei yleensä ole valmiita ja niin eivät siis yleensä idä.
0

Kommentoi tätä vastausta

Vihreä, punainen, oranssi ja keltainen paprika on kaikki eri lajeja. Jos kasvatat vihreää paprikaa parvekkeella, siitä ei tietenkään koskaan tule punaista.

https://www.bing.com/images/search?view...ex=6&ajaxhist=0
-5

Kommentoi tätä vastausta