Kannettavan lataaminen toisen kannettavan laturilla?
0
Eli ei ole oman kannettavan laturia saatavilla mutta löytyisi yksi toinen.
Mitä pitää tietää laturista/akusta? Jännite jne.?

Uskaltaisikohan kokeilla että miten tuo lataa, kuinka mahdollista että hajoaa?

7 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Ensimmäiseksi pistoke koneeseen on lähes jokaisella valmistajalla erilainen. Toinen tieto minkä tarvitset on jännite ja virta. Nämä tiedot löytyvät useimmiten suoraan koneen pohjasta ja muuntajasta. Olisi suositeltavaa että arvot olisivat samat, mutta hyvin pienet heitot eivät haittaa mitään.
+2

Kommentoi tätä vastausta

BPVest:n vastausta muutaten, standardia liitintä ei ole läppäreissä, ainoastaan saman merkin alla (Fujitsu, Acer, Asus, HP (kaksi erilaista) jne) on samanlaiset liittimet. Harvemmin liittimet käy yks yhteen, mutta virta-arvot täsmäävät melkolailla, kunhan on vain suunnilleen samankokoisesta ja ikäisestä läppäristä kyse.
+1

Kommentoi tätä vastausta

jännite ratkaisee viralla ei väliä kunhan on tarpeeksi (Virtaa, Ampeereita ei voi olla kuin liian vähän) Harvinaisempi ongelma voi olla laturin napaisuus plus ja miinus) joissais harvoissa virtalähteissä sen voi säätää mutta normi latureissa standarsi.
+1

Kommentoi tätä vastausta

voiko ladata asus läppäriä hp:n laturilla jos pää käy?
+1

Kommentoi tätä vastausta

Henkkahhh: Samanlainen liitin ja standardi liitin on 2 eri asiaa. Tossa on standardi liittimiä joita näkee aika monessa paikassa http://en.wikipedia.org/wiki/File:Photo-RoundPowerConnectors.jpg

Ei ne silti samoja oo.
0

Kommentoi tätä vastausta

Jännite x virta = teho. (U x I = P)
Kannettavan käyttöjännite on enimmäkseen 19 volttia (V). Kannettavan tarvitsema ampeerimäärä on ratkaiseva, esim. 5 ampeeria. Tuolloin kannettavan "ottama" teho on 19V x 5A = 95W (wattia).
Laturin "tarjoama/ulosantama/output" jännite on tuolloin oltava 19-20 V (volttia) ja laturin ulosantama output-teho on oltava yli 95W (wattia).
Laturin pään voi vaihtaa tinaamalla johdot sopivan pään liittimeen. Polariteetti eli napaisuus on miinus rungossa ja plus sisällä liitinholkissa.
0

Kommentoi tätä vastausta

beget:n vastaukseen lisäystä:

Noissa kannettavissa on usein standardi latausliitin. Lisäks jännitteen pitäis olla sama. Teho saa olla suurempiki, ei saa olla pienempi. Tarkista et uuden laturin tiedot vastaa vanhaa.
-5

Kommentoi tätä vastausta