Kysy
 • Kannattaako tietokonetta korjata vai onko halvempaa ostaa uusi kone?

  Tietokoneeni on Acer Aspire TimelineX 3820T. Tietokoneessa on webkamera kononaan rikki. Tietokone ei edes tunnista sen olemassaoloa laitehallinnassa. Kun kamera vielä toimi, esim. Skype keskustelun aikana kone saattoi sammua ihan yllättäen itsekseen (ei ylikuumeneminen) ja luulen sen liittyneen jotenkin kameraan/videoon. Nykyään tietokone myös sammuu välillä videota katsellessa ja antaa uudelleen käynnistäessä sinisen näytön. Koneen mikrofoni ei myöskään toimi kunnolla vaan rätisee. Näyttö on myös rikki. Kun sen vetää liian taakse, se pimenee kokonaan, ja muissa asennoissa siinä on usein vaalean sinisiä läiskiä/viivoja. Näyttö toimii kunnolla vain yhdessä tietyssä asennossa.
  Onko tässä jo liikaa rikki vai voiko koneen vielä korjata? Kone ei kuitenkaan ole kovin vanha, joten en välttämättä haluaisi uutta ostaa, mutta pelkään, että korjaus kuitenki maksaisi saman verran kuin uusi kone.

  kannettava korjaus rikki

4 vastausta

 • Laitteellesi löytyy valmistajan ajurit täältä, jos vika johtuu vaan ajurista; http://www.acer.fi/ac/fi/FI/content/drivers

  Siellä on esimerkiksi kolmen eri kameravalmistajan ohjelmat/ajurit. Tarkista mikä sinulla niistä on. (Chicony, Suyin tai liteon)

  Jos nuo viat ovat ihan mekaanisia, kulumaa tai käytöstä johtuvaa, ei taida ajureista olla apua.

  Koska vikoja on noin monta, tulee siitä todennäköisesti kallis korjaus, jos itse et pysty korjaukseen paneutumaan.

 • Jos et ole varma käyttöjärjeatelmästä tai sen toimivuudesta. Kokeile mitä LIVE käyttis kertoo sen kunnosta. WIN7:kaa voit ainakin käyttää "LIVE" muodossa ja ununtu distroja.

 • Integroidun webcameran voi vielä edullisesti korvata erillisellä webcameralla jotka maksavat edullisimmillaan noin 20-30e ylöspäin. Näytön vikojen paikallistaminen maksaa paljon plus uusi näyttö joka voi maksaa enemmän kuin itse koko laite.

 • Ei kannata korjata.Kannattaa ostaa uusi.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista