Kysy
 • Kaksi tai enemmän digibokseja yhteen antennipistokkeeseen?

  Onko mahdollista käyttää kahta tai kolmea digiboksia yhdestä antenniliittimestä? Vaikuttaako kuinka pahasti signaalin laatuun? Kaapelitaloudesta siis kysymys.

  digiboksi kuva signaali

4 vastausta

 • Yleensä boxeissa on sisään ja ulos antenniliitäntä, itsellä jaan signaalin boxista televisioon eikä signaali heikkene yhtään. Siis näin antennitaloudessa. Kokeile!

 • Ittellä Kaapelitaloudessa T-liittimellä antennijohto kahteen digiboksiin ja signaali on molemmissa hyvä

 • Teoriassa signaalin teho tipahtaa puoleen, jos se jaetaan kahtia esim. T-liittimellä. Tuollainen 3 dB:n tiputus ei hyvällä signaalilla ole mikään ongelma, mutta jos ollaan jo muutenkin vähän rajoilla, se voi olla ratkaisevaa.

  Jos taas jako tehdään vahvistimella, esim. digiboksin sisällä tai erillisellä vahvistavalla jakajalla, signaalin voimakkuus ei laske mutta sen kohina lisääntyy - sen enemmän, mitä huonompilaatuinen vahvistin kyseessä. Kohina tietysti huonontaa signaalin laatua.

  Kaapelitaloudessa signaalin kyllä pitäisi olla niin voimakas, ettei sen jakamisesta aiheudu havaittavaa huononemista kuvan laadussa. Ellei ole, järjestelmässä tai johdotuksissa on jotain pielessä.

 • No kyllähän se on mahdollista, signaaln laatuun en ota kantaa, kokeile.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista