Kysy
 • Kaiutin ongelma

  Hei!

  Ongelma on seuraavanlainen; omistan creative inspire t6160 5.1 kaiuttimet, jotka ovat toimineet tähän asti loistavasti. Irrotin nämä kaiuttimet joskus aikoinaan, koska ei ollut enää käyttöä niille ja kytkin takaisin tuossa ennen joulua läppäriin, mutta äänet eivät kuulu kaikista kaiuttimista niin kuin pitäisi (joko etukaiuttimista tai takakaiuttimista) ja olen asetuksia säätänyt niin ettei tule stereona vaan 5.1 äänenä (tehnyt sen 5.1 testin jo monta kertaa). Johdot pitäisi olla ihan kohdillaan.

  Toinen ongelma on sitten se, että kun olen kytkenyt kaiuttimet koneeseen niin näppäimiä näppäillessä ääni kuuluu kaiuttimien kautta. Ja nyt kun käytän kuulokkeita, niin tämä naputtaminen kuuluu myös kuulokkeitten kautta, joka on kiinni läppärin 3.5mm liitännässä.

  Missähän mahtaa olla vika?

  PS. Kaiuttimien asetuksista kun menee Tasot välilehteen niin sieltä löytyy säätö mm. mikrofonille, linjatulolle, centerille, subwooferille, side ja front mut ei back?

  PPS. Realtek HD Audiohallinnassa on taas ruksit keski, alabassokaiutin, sivupari, mutta takaparin valinta on harmaana eikä näin ollen sitä voi ruksia.

  Realtek HD [ link ]
  Toistoasetukset [ link ]
  Ominaisuudet [ link ]
  Tasot [ link ]
  Mikki [ link ]
  Lisäasetukset [ link ]

  creative kaiutin kaiuttimet

5 vastausta

 • Kokeiltu pari kertaa nyt eikä auta

 • Koneessa on reiät vihreälle, keltaiselle ja mustalle johdolle (kaiuttimissa on vastaavanlaiset johdot), joita olen käyttänyt väri väriä vasten. Sitä just että kun en ymmärrä yhtään näiden päälle, että mitkä windowsin asetukset pitäisi tarkistaa?

  Tuossa nyt ongelmana on vaan se, että näppäimien naputtelu kuuluu kaiuttimista/kuulokkeista ja että asetuksista on harmaana "takapari" kohta, mikä käsitykseni mukaan tarkoittaisi takakaiuttimia eikä näin ollen sitä kohtaa pysty ruksimaan, joka tarkottaa sitä, että 5.1 kaiuttimista ääni tulee ulos vain etu- ja keskikaiuttimista sekä subwooferista.

 • On varmaan liian ylitsepääsemätön ongelma :/

 • Omassa koneessani oli joskus vastaava ongelma, kokeile asentaa ne realtekin ajurit ja päivitä samalla uudelleen saataa auttaa.

 • Onko koneessasi monta eri ulostuloa ?Kone saattaa määritellä niiden käytön erilailla johtuen eri ohjelmien asennuksesta -> kokeile vaihtaa. Windowsin omat äänisäädöt voivat myös sotkea Realtekin asetuksia. Tarkista nekin.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista