Jos kerrostalo pitää remontoida, onko taloyhtiön (kaupungin omistuksessa) vastuulla löytää asukkaille uudet asunnot?
0
Naapuritaloa remontoidaan parhaillaan, ja huhun mukaan myös tämäkin kerrostalo joskus..

vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi

tiedotetaanko hyvissä ajoin milloin pitää muuttaa pois, vai tuleeko uusi kämppä taloyhtiön puolesta, vai potkaistaanko asukas (yksin asuva opiskelija) kadulle ja toivotetaan lykkyä tykö?

3 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Vuokranantajalla ei ole mitään lakisääteistä velvollisuutta tarjota korvaavaa asuntoa jos taloyhtiössä remontoidaan.

Tiedän että joissakin tapauksissa on tarjottu muuttomahdollisuutta toiseen asuntoon pois remontin tieltä.

Tämä asia selviää parhaiten ottamalla yhteyttä kaupungin vuokra-asunto asioita hoitavaan viranhaltijaan.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Kirjoittamassasi vuokrasopimuksessa on ilmoitettu irtisanomisaika vuokranantajan puolelta, minkä ajan kuluessa on muutettava asunnosta, mikäli vuokrasopimus irtisanotaan. Velvollisuutta uuden asunnon etsimiseen heillä tuskin on, jos sitä ei vuokrasopimuksessa erikseen mainita. Asia selviää parhaiten ottamalla yhteys vuokranantajaan.
0

Kommentoi tätä vastausta

Vuokranantajan ja asunto-osakeyhtiön suorittamat remontit

Remonttien tavoitteena on parantaa asumisen laatua ja turvallisuutta. Lain mukaan vuokranantajalla on oikeus suorittaa vuokratussa huoneistossa korjaus- ja muutostöitä. Hänen tulee ilmoittaa suunnittelemistaan remonteista vuokralaiselle kirjallisesti lainmukaisia tai sovittuja aikoja noudattaen. Kiireelliset korjaus- ja muutostyöt voidaan lain mukaan suorittaa heti. Sellaiset korjaukset, joista ei aiheudu olennaista haittaa tai häiriötä vuokraoikeuden käyttämiselle, voidaan suorittaa 14 päivän ilmoitusajan jälkeen. Laajemmista huoneistoa koskevista korjauksista ja parannuksista on ilmoitettava vuokralaiselle lain mukaan vähintään kuusi kuukautta ennen työn aloittamista.

Lisää juttua asiasta:
http://www.vuokraturva.fi/palvelua-vuok...tamat-remontit/

Vuokranantajalla ei ole velvollisuutta järjestää vuokralaiselle sijaisasuntoa remontin ajaksi. Hyvän vuokratavan mukaista kuitenkin on, että vuokranantaja tarjoaa vuokralaiselle mahdollisuuksien mukaan toista asuntoa.
0

Kommentoi tätä vastausta