Jos hukkaa vuokra-asunnon avaimen, voiko teettää uuden?
0
Ja pitääkö vuokranantajalle ilmoittaa. Kyseessä siis vanhanmallinen Abloy, joihin ei tarvitse mitään lupia tai koodeja.

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Avaimilla (tarkoitan abloy) on tietty vanhenemisaika, jolloin sen kopioiminen on täysin vapaata kenelle tahansa. Silloin, kun se on vielä patentoitu, ei muilla kun isännöitsijällä tai lukon/talon omistajalla ole oikeutta teetättää siihen avainta.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Periaatteessa ei, mutta olet vastuussa hallussa olevista asuntosi avaimista ja niin ollen myös vastuussa niiden pitämisestä tallessa. Niillä avaimilla todennäköisesti pääsee myös yhteisiin tiloihin, joten on ihan syytä ilmoittaa vai haluatko ottaa vastuullisesi vahingonteot mitä talossa tehdään jos avain päätyy ns. vääriin käsiin?
0

Kommentoi tätä vastausta

Itse en ilmoittelisi kellekään mitään, vaan teettäisin avaimen vaivihkaa. Pahimmillaan tuosta voi tulla tuhansien lasku, jos lukkoja joudutaan uudelleensarjoittamaan.
0

Kommentoi tätä vastausta

Isännöitsijän luvalla tai itse isännöitsijä sen tekee. Muutenhan näitä avaimia liikuskelee asiaankuulumattomien taskuissa. Ja jos en ihan väärin muista, on olemassa tiettyjä patentoituja avaimia, joita tämä koskee, mutta jos lukolla/avaimella on ikää sen verran, että patentti ei ole enää voimassa eli vanhempi avainmalli, silloin siihen voi itsekin teetättää avaimen.
-1

Kommentoi tätä vastausta