Kysy
  • "Järjestelmän vapaaprosessi"?

    Koneeni on alkanut lähiaikoina "ruksuttamaan" ajoittain aika pitkiäkin aikoja. Tehtävien hallinnasta (Ctrl-Alt-Del)löytyi tälläinen käynnissä oleva prosessi kuin "Järjestelmän vapaaprosessi", joka varasi suoritintehosta ajoittain jopa yli 90%. Mikähän tuo prosessi mahtaa pitää sisällään?

    Tehtävien hallinta

3 vastausta

  • Viittaa käyttöjärjestelmän idle-looppiin, eli CPU:n nukkumiseen, kun hyödyllistä koodia ei ole ajossa. Normaalisti liki kaikki aika menee idlessä, ellei sitten tee jotain raskasta, kuten pelejä.

  • No no, ei ihme että tuossa asiassa erehdyin, kun mielestäni sana prosessi tarkoittaa jonkun asian suorittamista. Tämähän ilmoittaa vain vapaan osuuden suorittimen tehosta. Lisäksi tämä lukema oli sarakkeessa, jossa ilmoitettiin kaikkien muiden prosessien kohdalla suorittemelta niiden KÄYTTÄMÄ prosenttiluku suorittimen kapasiteetista, eli miten paljon ne OTTAVAT siintä käyttöönsä... Olisi myös auttanut asian ymmärtämistä, jos tuo vapaaprosessi olisi listauksessa kirjoitettu muotoon vapaa prosessi, siis sanat erillään... Kiitos kuitenkin!

  • Eikö sisälukutaito yltänyt niin pitkälle, että järjestelmän vapaaprosessi voisi tarkoittaa järjestelmän vapaana olevaa prosessointitehoa?

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista