Ilmainen softa jolla voi kerralla päivittää windowsin uudelleen asennuksen jälkeiset ajurit?
-1
Asensin vanhempaan koneeseen windows xp uudelleen. Tarvittavat ajurit löytynevät netistä sieltä täältä. Kysymys on, että onko ohjelmia joka nuuskii koneen laitteiston, ja sen perusteella sitten ehdottaa (uusimmat) ajurit asennettavaksi? Tietysti maksullistakin voi ehdottaa mutta tähän vanhempaan koneeseen en mielelläni panostaisi hirveen monta euroa enää. Ja ei linux distro ehdotuksia kiitos, koska on pari ohjelmaa joka ei pyöri linuxissa wine kikkailusta huolimatta.

Yksi vastaus

Minusta helpompi olisi hakea emolevyn valmistajan sivulta. Monille vanhemmillekin laitteille niistä yleensä löytyy ajurit. Haun voi tehdä Googlessa emon mallin ja tyypin mukaan. Näytönohjaimen ajuri löytyy samalla tavalla, mikäli erillinen, eikä integroitu.

Tällä ohjelmalla voi tunnistaa tietokoneesi laitteet, jotta osaat etsiä oikeat ajurit: http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

On olemassa SlimDrivers Free, Drivermax, ym. monia muita ohjelmia, jolla päivityksen voi myös tehdä. Nuo ohjelmat vaativat yleensä hieman päättelykykyä, jotta osaa valita tai ottaa oikean ajurin. Itse olen noilla onnistunut ottamaan joskus vääränkin ajurin koneelleeni.

Joten haku ensin laitteiden tyypillä.
+1

Kommentoi tätä vastausta