Kysy
  • Huuto.net: Korvaako myyjä tuotteen jos posti hukkaa sen?

    Eli velvoittaako laki tekemään näin jos myy käytetyn tuotteen ja postittaa sen asianmukaisesti mutta posti hukkaa sen eikä sitä löydy mistään heiltä.?

    Huutokauppa laki posti postitus

5 vastausta

  • Laki ei velvoita myyjää yhtään mihinkään tuollaisissa tilanteissa. Myyjää voidaan syyttää petoksesta silloin kun esimerkiksi postissa tulee vain paketillinen sanomalehtiä ja tiiliskiviä tai lähetystä ei ole koskaan tehty.

  • Siitä lähetyksestähän saa postista kuitin jossa seurantanumerot, semmoinen lappu maksukuitteineen vapauttaa vastuutsa. Jos ei lappuja ole vaan "mystisesti" hukkunut niin kusetuksen makua ja poliisille vaikka olisi euron myynti. Vähän haiskahtaa kyllä jonnela touhuilta taas kun ei sossu rahat riitä kaljaa ja päihteisiin ni lisätulojen suunnittelu.

  • Itse asiassa myyjä voi palauttaa rahat jos haluaa, pakko ei ole. Postiahan ei voi lain mukaan syyttää postin häviäimisestä. Tämän takia itse haluan pakettini postiennakolla ja lisä ehdolla että saan avata paketin ennen kuin sen maksan.

  • Muuten... paketin hukkuminen postissa kokonaan niin että se ei palautuisi jossain vaiheessa edes takaisin lähettäjälle ja niin ettei sitä löytyisi edes jos tekee siitä ilmoituksen ja käskee postin etsiä sen, on suht harvinaista.

  • Posti ei hukkaa paketteja, joten jos meinasit värkätä tästä itsellesi jotain "bisnestä", niin kannattaa unohtaa koko juttu.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista