Kysy

8 vastausta

 • Ei, koska HDMI on digitaalinen, eikä analoginen kuten RGB-kaapeli. Myöskään sillä ei ole merkitystä onko kaapeli naurettavan halpa vai kallis. Sillä jos HDMI-kaapeli on ehjä niin se kuva menee sieltä läpi parhaalla mahdollisella laadulla. Toisin kuin analogisena aikana kalliimmalla kaapelilla sai myös paremman kuvanlaadun. Ja ne kullatut liittimet on vaan turhaa hifistelyä.

 • Joissain tapauksissa tuo on mahdollista. Minulla on tullut vastaan joitakin kaapeleita jotka heikon laadun vuoksi ei ole pystynyt siirtämään dataa niin paljon mitä tarvitaan täyden 1080p:n ja surround äänien siirtoon. Mutta tuo tosiaan on tullut vastaan vain todella vanhoilla ja huonolaatuisilla kaapeleilla HDMI:n alkuajoilta. Nykyään jos menet kaupasta ostamaan kaapelin niin tuosta ei pitäisi olla mitään pelkoa. Ja toisinkun Ranvier väittää niin kullatuista liittimistä on kyllä hyötyä. Ne estää hapettumaa kerääntymästä liittimeen ja lisää kaapelin elinikää vuosilla. Mutta tosiaan käytännössä hyöty tulee vuosien päästä vasta jos kaapelia käytetään paikoissa jossa ilmankosteus on vähänkin suurempi (esim. pihalla, viileissä tiloissa...jne).

 • Itellä tuli vastaan ongelma halvalla digiboksilla (Finnsat) ja videotykillä joiden välilä oli 15m HDMI kaapeli (~80€ maksanut expertiltä ostettuna). Ongelma ratkesi kun vaihdoin n. 230€ Topfield digiboksiin. Halpa boksi ei lähettänyt tarpeeksi voimakasta signaalia joten tykki ei näyttänyt mitään...

 • 10 metriin ei ole vaikutusta, mutta 15:ssä saatat tarvita splitteriä.

 • Ei ole merkitystä digitaalisissa vehkeissä johtojen laadulla
  ja bald vetää vitun päähä

 • Ei ole, ei muutu miksikään puolen metrin piuhaan verrattuna. Aivan sama ostaako Cittarista sen 5 euron kaapelin vai jostain muualta kaikkein kalleimman. Se kalliimpi voi olla paremmin päällystetty ja suojattu ja ei hajoa niin helposti. Se itse liitäntä on todella helppo vääntymään.

 • Kaikki jotka mitään digitaalitekniikasta ymmärtää tietää, että laadulla todellakin on väliä. Älä osta halvinta.

 • Ranvierin vastaus nyt on tota perus shittiä, toistetaan mitä muut on joskus kertonut tietämättä asiasta yhtään mitään.

  On merkitystä laadulla.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista