Helpoin tapa puhdistaa usb-portti?
+1
Omaan S7 puhelin on joutunut kokemaan parinvuoden aikana jos jonkinlaista rääkkiä, vedellä pesua ja pölyä.
Tällähetkellä meinaa olla tuo usb-liitin sen verrran hapettunut ja pinttyneessä pölyssä että se toimii milloin mitenkin.
Tämä tekee latauksesta erittäin hankalaa kun koko päivä tulee oikeastaa puhelimessa puhuttua ja pitäisi melkein kokoajan laturissa kiinni olla että akun loppumista päivän aikana ei tapahtuisi.

Elli ideoita otetaan vastaan että millä tuota voisi mahdollisesti puhdistaa. Elektroniikan puhdistusainetta on kokeiltu ja se toimii hetkellisest. Puukolla en ole viitsinyt ruveta raaputtaa kun muutenkin nuo liittimet on niin herkkiä. Tällähetkellä mennään langattomalla laturilla mutta ei sekään mikään hyvä vaihtoehto ole. Eli hakusessa olisi jokin aine joka auttaisi putsaamaan pinttyneemmänin lian. Itsellä tuli mieleen laimea sitruunahappo tai etikkavesi mutta uskaltaako noita tuonne laittaa vaikka liitin onkin vedenpitävä?

9 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Toisella latausjohdolla latausta olet tietysti jo kokeillut? Itsellä on tullut vastaan johtoja jotka jo uutena ovat löysiä puhelimen liittimessä. Toisen merlkisellä johdolla on sitten ladannut pätkimättä.
Jos liitin on hapettunut ja puukolla tms. raaputtelu ei ole vaihtoehto, niin jonkinlainen liuotin taitaa olla ainoa vaihtoehto. Sitruunahappo, laimennettu etikka tai muu sellainen. Hapettuminen on kuitenkin metallissa itsessään tapahtunutta korroosiota jota ei paineilmalla puhaltelemalla pois saa. Toki on vaarana että lääke on pahempi kuin tauti ja liuotin pehmentää muutakin kuin liittimen korroosiota.
Mutta toisaalta jos liitin ei toimi, niin muu vaihtoehto on viedä puhelin huoltoon jossa liitin vaihdetaan uuteen.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Toista latausjohtoa on tietysti koitettu. Paineilmakaan ei tuottanut tulosta.
Eilen kumminkin puristin sitruunasta mehua liittimeen ja pistin teipin päälle. Tänään putsasin tökötin elektroniikan puhdistus sprayllä ja liittimen pinnin muuttuivat kirkkaiksi. Tällähetkellä toimii taas moitteettomasti mutta tarkkailen tilannetta ja ilmoittelen jos jotain ongelmia tulee

T: Kysyjä.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Voit puhdistaa sen parhaiten paineilmalla, jota saa niinsanotusti spray purkissa.Älä käytä liuottomia tai nestemäisiä aineita.Hapettua sen ei pitäisi,sillä kyseinen liitin on tehty käsittääkseni hapettumisen kestävästä aineeesta vesitiiviyden vuoksi.
0

Kommentoi tätä vastausta

Ps.Jos on hapettunut ja takuu voimassa vie korjattavaksi.Muutenkin jos liitin on hapettunut käy korjauttamassa liitin.Vertaa ensin korjausarvioita.
0

Kommentoi tätä vastausta

Takuu kai ei korvaa hapettuneita liittimiä. Ne ovat itse aiheutettuja.
0

Kommentoi tätä vastausta

Painepesurilla.
0

Kommentoi tätä vastausta

Hammastikku on monesti osoittautunut oivaksi apuruksi tuohon hommaan, etenkin jos kontaktipinnat ovat puhtaat ja ongelmana on lika liittimen pohjalla.
0

Kommentoi tätä vastausta

Toi on jo aika paha, vaikuttaa ihan addiktiolta , ai padiin kyttäämiseltä.
Jos et muuta keksi niin kuse siihen rööriin, niin eiköhän puhtaaks tule.
Tai tee niinkuin muut, osta paineilmatölkki ja suhauta liittimeen, uskoisin että
kontakti palautuu. Kauppojen hyllyltä löytyy myös kontaktiöljyjä jotka pois-
taa rasvaa ja likaa.
0

Kommentoi tätä vastausta

Jes toi oli ranka toi inepesuri!
-1

Kommentoi tätä vastausta