Kysy

6 vastausta

 • lataa virtuaalikone ja tee siitä turvallinen hiekkalaatikko, jos pitää nähdä mitä tapahtuu, mutta nykyäänhän haittaohjelmat enemmän vaan vakoilee ja keyloggaa mitä tapahtuu, kun ennen vanhaan oli vilkkuvia pääkalloja ja muuta kekseliämpää toimintaa tai ihan kujeilumielessä kiusaamista tms

  youtubesta esim danooct1 esittelee ms-dos ja win95/98 koneiden viruksia, ja hakusanalla "windows destruction" löytyy paljon aiheesta lisää

  kyseessä kuitenkin vähän tulella leikkimistä, että älä myöhemmin tule tänne sanomaan että "nyt kävi näin, tarttisi jeesiä"

 • Silloin joskus vanhoina hyvinä aikoina kun haittaohjelmat tulosti vain ruudulle "Im hungry, insert hamburger into drive A:" haittaohjelmien testaaminen olisi ollut semiturvallista. Nykyisin pitäisi vähintään tietää mitä tekee että ei levittäisi viruksia eteenpäin tai tartuttaisi muita kodin laitteita ym. En voi suositella leikkimistä tulella.

 • Yleensä haittaohjelma tarvitsee nettiyhteyden "toimiakseen", en voi suositella lataamaan mitään haittaohjelmaa edes testimielessä. Voivat esim. varastella henkilökohtaisia tietojasi tai voi tulla jokin kiristysohjelma.

 • En oikein ymmärrä, mitä tuolla oikeastaan haet. Et voi ladata haittaohjelmapaskaa jos et ole verkossa kiinni ja haittaohjelmat edellyttää verkkoyhteyttä. Ei tuo tosin kyllä vaikeaa ole, mutta osaatko edes sitten myöhemmin puhdistaa konettasi jos vaikka saisit niin pahan tartunnan, että sekottaisi biossin ja kovalevyn käynnistysosion. :)

  Ne ketkä tarkoituksella haittaohjelmia haluavat, tietävät kyllä mistä niitä löytää, siksi päättelenkin sinun olevan varsin kokematon tai haluat kenties tehdä kiusaa exällesi tai kavereillesi, vai oletko yksinkertaisesti vielä buperteetti-ikäinen joka hakee paikaansa ja muiden hyväksyntää.

 • Voinhan ladata kytkemällä netin siksi aikaa koneeseen ja vasta kun alan asentamaan niin kytken pois. Helppoa eikö?

 • Joo joo, siitä vaan, noin se käy :)

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista