Kysy
 • Fujitsu Siemens amilo Xi 2428, näyttö pimeni...

  Voisiko tälläseen vaihtaa tehokkaampaa, tai edes samantapaista näytönohjainkorttia. nvidia GeForce 8600M gs
  Prossuja saa halvalla. Ja kuinka se sopii liitäntöihin. Hemmetin siisti peli (ei sepelimyllynläpi veetty):)
  Kone lähtee käyntiin, mutta ei tule mitään kuvaa..
  Oletan, että vika on näytönohjainkortissa.
  Sopisko siihen joku uudempi?
  Onhan emokin voinu levitä.
  Näytöt, millä kokeilluon Samsung ja Benq.
  Onko parempia ehdotuksia, en vielä viittis särkiä tällä syöttää...

  amilo läppäri Näytönohjaimet

7 vastausta

 • Jos haluat lähtee testaamaan onko vika näyttiksessä ja siinä on erillinen näytönohjain, jonka pystyy vaihtamaan niin ebaysta tilalle vaikka HD2400XT tai vastaava, hinta on 60 euron luokkaa. Tehokkaampia noihin ei oikein pysty laittamaan, kun ei jäähdytys ole kovinkaa hyvä niin uusikin sitten nostaa lämpöjä. Toki näyttiksen uunittamista tai kuumentamista kannattaa kokeilla, ennen osien tilaamista.

 • Tällaisen vastauksen löysin, tosin eri malliin:
  http://www.atk-huolto.fi/cat/product_catalog.php?c=491

  "Mikäli Xa 1526:si ei anna kuvaa käynnistäessä, yleisin aiheuttaja on emolevyn integroidun näytönohjaimen juotosvika. Vian varmistaminen onnistuu jättämällä kone puoleksi tunniksi päälle lämpenemään ja käynnistämällä se sitten uudelleen - juotosvikainen näytönohjainpiiri todennäköisesti saa kuumana kontaktin ja kone toimii toisinaan lämpimänä. Näin taas ei käy rikkinäisen näyttöpaneelin tai invertterin ollessa kyseessä."

 • http://www.laptops.fi/kauppa/?gclid=CMWhiaD--K4CFetXmAodOAE_zg Tuolta voit kysellä varaosia.. Ainakin googlen mukaan ymmärsin että kyseessä on läppäri? Se läppäreiden osien vaihtaminen on vähän niin ja niin, mutta jos löydät varaosan ja riittää omaan kiinnostusta niin mixei. Jos ei mitään muuta niin saat ainakin "knowhow:ta" kannettavan korjaamisesta ja sisällöstä. mun mielestä läppäreihin ei kannata alkaa päivittämään mitään osia paitsi ehkä muistia, mutta se on vaan mun mielipide. Loppupeleissä sunhan se kone on ja jos siltä tuntuu niin eiku päivittelet.

 • Moi!

  Mulla on täysin sama ongelma samanlaisen koneen kanssa. Yritin kytkeä sen ulkoiseen näyttöönkin, mutta signaalia ei ilmeisesti VGA:n kautta lähde tai ulkoinen näyttö ei sitä ainakaan tunnista.

  Hassua on että kone teki saman tempun (näyttö ei käynnistynyt laisinkaan) jo aiemmin, mutta sitten parin päivän jälkeen kuitenkin taas käynnistyi. Siitä taas pari päivää, eikä näyttö taasen käynnistynyt ja on siitä lähtien pysynyt pimeänä. Kiintolevyt varmaankin ok ja windows vista käynnistyy ainakin äänien mukaan ihan normaalisti.

  Mitäköhän tässä kannattaisi tehdä?

 • Mahtavaa, sain koneeni taas tomimaan! Käyttämällä hiustenkuivaajaa!!!

  Tällaisella ohjeella, videossa eri kone mutta periaate sama. Kone auki, hiustenkuivaaja kuumapuhalluksella lähelle näyttiksen prosessoria, 2 min puhallus ja kone kasaan. Sen jälkeen näyttö käynnistyi normaalisti!

  http://www.youtube.com/watch?v=SEx6g-xt0CI

 • Päivitystä edelliseen: Nyt yritin taas käynnistää konetta kylmänä, niin eipähän siihen näyttöön taasen tullut yhtään mitään =( Tarkoittaa siis sitä että joutuu hommaamaan Ebaysta uuden näytönohjaimen. Toivottavasti onnistuu kiinni laittaminen. No onpahan tuota jo tullut purettua niin tietää suunnilleen miten homma menee.

 • Meikällä on myös Amilo Xi2428, ja näytönohjain alkoi tilttailla 3D pelien kanssa ensin, nyt sitten jo Youtube - videot jäädyttävät näytön ja harmauttavat hiukset.
  Tämän tosin kirjoitelen samaisella koneella...
  Onhan tällä ikää, joulukuussa 2007 ostin.
  Nyt kun löytyisi edes mitenkuten toimiva näytönohjain, niin asennusta yrittelisin.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista