Kysy

3 vastausta

  • Kokeile.

  • Ei ääntä kannata koodata uudestaan tuollaisella pakkaussuhteella. Ääni on siellä Blu-ray levyllä ilmeisesti joko DTS- tai DTS-HD-äänenä ja sen muuntaminen flaciksi ei ole järkevää. Flaciä kyllä tukee 5.1 ääntä mutta kaikki toistolaiteet eivät. Siis tuosta äänen uudelleen koodauksesta ei ole hyötyä niin koon kuin laadunkaan suhteen.

    Ihmettelen kyllä itse, että mihin tuolaista 20 gigan tiedostoa tarvitaan, sillä järkevämpää olisi joko remuksata tiedosto tuollaisenaan mkv tiedostoon, tai käyttää huomattavasti järeämpää pakkausta. Tuo on ihmeellinen välimuoto. Tiedosto voi pienetä myös ihan sillä että jättää sieltä matroskasta turhat tiedostot pois. Levyllä voi olla esimerkiksi turhia ääraitoja.

    Eli jos nyt haluat tehdä tuollaisen tiedoston niin valitse se paras ääniraita ja remuksaa se matroskaan ja ota tarvittava pienennys kuvasta h.264 kyllä kestää hyvin tuollaisen muunnoksen.

  • Vaikka siitä poistaisi turhat äänet ja muut tiedoston koko jää siltä 30 Gt ja levytila ei riitä. Siksi haluan pakata siihen 20 Gt jotta levytila riittäisi ja tähän h.264 codec on kuulumma paras mm laadultaan mitattuna.

    Testasin ja kuvanlaatu on varsin hyvä 55" tuumaselta televisiolta katseltaessa joten 10 Gt verran voi turvallisesti keventää mkv tiedostoa.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista