FLAC audiota Suomesta?
0
Mistä voi ostaa flac-muodossa musiikkia Suomesta/Euroopasta? Suoratoistopalvelut ei oikein kiinnosta kun sisältö vaihtuu tasaiseen tahtiin.

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
FLACissa on yksi merkittävä etu mp3:een verrattuna ja se on pitkäaikainen säilytys. Koska FLAC on häviötön formaatti, voidaan se toistaa tulevaisuudessa paremmilla laitteilla yhtä puhtaana kuin se alkuperäisesti oli mahdollista. Mp3:a ja muita häviöllisiä formaatteja käyttäessä hukataan aina jotain. Vaikka se ei olisi sellaista, mitä nykyisillä laitteilla tai korvallasi kuulet, niin se on silti pala alkuperäistä materiaalia mikä ei voi enää koskaan palauttaa tähän tiedostoon.
+4

Kommentoi tätä vastausta

Samaa mieltä edellisen kanssa, mutta kyllä flacin ja esim. 192 kbps mp3:en eron huomaa selvästi kun kuuntelee kunnon laitteilla ja kuulokkeilla.
+2

Kommentoi tätä vastausta

flac nyt on sellaista ylihypetettyä turhaketta, josta ei 98% osaa arvostaa oikeasti, eikä puolet tiedä mitä pakkaamaton ääniformaatti meinaa, puhumattakaan biteistä, sample taajuuksista tai edes äänentoistolaitteiden merkityksestä

itse harrastan ja opiskelen äänitekniikkaa, ja olen itse tehnyt vertailevia tutkimuksia, että ihan normi cd-laatu 16bit 44,1khz on yhä 2015 täysin riittävää ja hyvin korkealaatuista musiikkia, kuten lukuisat muutkin toteaa netissä, lisäksi eroa 320kbps mp3:sen ja wavvin eroa en havaitse ollenkaan

24bittinen musa on vain tallennustilan tuhlausta, eikä missään voi järkevästi kuunnella täyttä dynamiikkaa, mitä ne lisäbitit antaa; 8 bittinen musa kuulostaa täysin samalta kuin 16 bittinen, koska moderni ylikompressoitu musiikki ei hyödynnä dynamiikkaa, vaan halutaan "kovaa" musaa, loudness war

flac on ok, jos satsaa asianmukaisiin hifi-laitteisiin 5000 euroa vähintään, mutta stream-käyttö ja mobiilikuuntelu flaccina on suorastaan typerää wannabe "hifistelyä"

itse kysymykseen: flacceja saa ulkomaisilta sivuilta, koska suomi on musiikinkin suhteen sellainen takapajula
-1

Kommentoi tätä vastausta

http://www.findhdmusic.com/high-definition/directory/ tuolla on noita kauppoja listattuna.
-3

Kommentoi tätä vastausta

Taikka lainaat kirjastosta halutun levyn ja kopioit sen itsellesi flac muodossa. Kaukolainaus maksaa muutaman euron jos levyä ei löydy oman paikkakunnan kirjastosta.
-7

Kommentit (1)

Ja tämä on suomessa laillistakin jos levyssä ei ole kopiosuojauksia ( Ei yleensä ole CD äänilevyissä). - Tkonemies