Epäonnistunut julkaisu
+2
Jos julkaisu ei ole onnistunut jollekkin sivustolle, voiko se kuitenkin myöhemmin "ilmestyä", jos kyseinen taho päivittää palvelintaan tms. vai onko selaimesta lähetetyssä datassa joku "aikaleima" tai muu, että se ikäänkuin vanhenee ja vaatii uuden lähetyksen?

2 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Kute itsekin kysymyksessäsi arvelet, ko. julkaisu voi ilmestyä myöhemmin sivustolle esim. mainitun palvelimen tai palvelimien päivityksien yhteydesssä.

Syy ilmiöön voi olla nk. palvelimien pilvipalvelut, jossa palveluntuottajan sivusto voi olla maantieteellisesti missä tahansa, missä tahansa palvelimella, mutta kuitenkin niin, että palvelimet tahdistavat (~synkkaavat) tietonsa tietyn väliajoin; tuorein muutos jää voimaan. Etuna saavutetaan mm., että tieto ei ole koskaan yhden palvelimen varassa (~pienempi haavoittuvuus, halvempi hinta) ja käyttäjä saa tiedon nopeimmalta/lähimmältä palvelimelta. Haittana ovat kuvaamasi palvelimien replikointiviiveet: tiedon päivittymiseen menee aikaa, joka näkyy käyttäjille esim. erilaisena vanhentuneena disinformaationa.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Kuinkahan kauan viiveet maksimissaan voi kestää? Esim. Facebook ?
+1

Kommentoi tätä vastausta