Kysy
 • Dualshock 3 -ohjain takuuaika?

  PS3:n mukana tullut Dualshock 3 ohjaimen vasen tatti alkaa reistailla, eikä enää palaudu normiasentoon keskelle. Ohjain on melkein 8 kuukautta vanha ja ostopaikassa, pienessä elektroniikka puljussa, sanottiin ohjaimilla olevan vain 6 kuukauden takuuaika. En Sonyn sivuilta löytänyt suoraa vastausta, mutta Verkkokauppa.com antaa ohjaimille myös kuusi kuukautta takuuta.

  Tuntuu silti ärsyttävältä, että ohjain hajoaa alle vuoden sisään normaalissa käytössä. Esim. vanha Gamecuben ohjain ei ole ollut moksiksaan melkein kahdeksan vuoden käytön jälkeen, eikä myöskään PS1:n ohjain.

  Kuluttajavirston sivujen mukaan myyjällä ei ole tarvetta korvata tuotetta, jos se on vioittunut tavanomaisesta kulumisesta, tai jos tuotteen takuuaika on mennyt umpeen.

  Onko kenelläkään kuitenkin kokemuksia ohjainten palautuksista takuuajan ummettua? Kiinnostaisi tietää.

  Dualshock ohjain pellitarvikkeet Playstation 3

4 vastausta

 • Suomessa takuulla ei ole juuri mitään merkitystä lain näkökulmasta -- kaupalla on vastuu tuotteen toimivuudesta sen "oletetun eliniän" ajan, joka ei IMO useamman kympin maksavassa konsoliohjaimessa voi olla 8 kuukautta.

  Kuluttajaviraston sivut ovat aika selkeät aiheesta. Eli takuu on lakiin perustuvan virhevastuun jatke. Eli jos tuote menee rikki, sinusta riippumattomista syistä ja tuotteella on vielä oletettua elinikää, siinä on silloin vika ja myyjäliike on velvollinen korjaamaan sen vian (ei antamaan uutta tuotetta). Huomaa sekin, että myyjä ei voi sanoa, että eivät korvaa koska takuu on umpeutunut. Eikä myyjä voi sanoa, että ota yhteyttä maahantuojaan tms, vaan heidän pitää se asia hoitaa sinun puolestasi.

 • takuu 6kk joka on umessa eli aika yksiselitteinen juttu eli rikki mikä rikki, uutta vaan tilalle, en itse ainakaan parin kympin ohjaimesta lähtis kuluutaja-asiamihelle soitteleen

 • Uusi ohjainhan maksaa suomessa about 60e. Itsellä ollut konsoli 6kk ja kummatkin ohjaimet rikki. Takuukuittia siis etsimään ja kauppaan rinta rottingilla purnaamaan.

 • Jos oikein muistan niin kyllä noissa 1v takuu pitäs olla.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista