Kysy
 • Digitv näkyy mutta digiboksi ei, missä vika?

  Asun antennitaloudessa ja digi tv toimii täällä ihan hyvin.Tuulisella säällä saattaa hieman pätkiä, mutta ei paljoa. Ostin Finnsatin tallentavan boksin koska halusin tallentaa ohjelmia, mutta boksi ei löytänyt singnaalia ja sitä myöten ei kanaviakaan. Johdot tarkastettiin moneen otteeseen ja soitin vielä Finnsatin tukeen josta epäiltiin, että 5 metrin antenninjohto on ongelma. No en voi kuitenkaan vaihtaa lyhyempään koska muuten johdot eivät ylety siihen missä TV on. Täsäs vaiheessa muistutan, että digi tv on myös tällä yhtä pitkällä piuhalla kiinni ja se siis toimii moitteetta.
  Kävin sitten palauttamassa boksin ja ostin uuden Topfieldin vastaavan ja se löysi singnaalia, mutta hyvin vähän ja vain osan kanavista(ei esim.ylen kanavia ja avaa ollenkaan). Sen lisäksi nuo löydetytkin kanavat näkyvät boksin kautta tosi huonosti. Voiko siis olla, että digiboxit ei pysty tuottamaan tarvittavaa singnaalia 5 metrin antennipiuhalla vaikka digi tv pystyy? Vai mikä ihme siinä on etten saa boksin kautta kanavia näkymään kunnolla? Onko tähän mitään keinoja jotta sen saisi toimimaan..muutakin kuin muutto pois täältä maalta :)

  antenni digiboksi Digitv finnsat topfield

8 vastausta

 • Jos kyse on vain heikosta signaalista tuossa vaiheessa, niin antennivahvistin voisi auttaa asiaa. Sellainen on vielä melko halpa ostos, joten ei paljoa joudu kustantamaan vaikka apua ei juuri tulisikaan.

 • Kunnollinen antennivahvistin, ei mitään bilteman "kympin" (häiriön)vahvistimia. Omakotitalossa kannattaa tietenkin tarkistaa antenni, lähinnä sen suuntaus. Omakotitalossa ehdottomasti antennivahvistimeksi mastovahvistin eikä mitään rasian ja vastaanottimen väliin lyötävää vahvistinta.

 • Osta metrin antennikaapeli ja 5 metrin hdmi.

 • Onko nuo mastovahvistimet semmosia mitkä tilataan jostain ja sitten ne tullaan asentamaan? Onko mitään hajua missä hitaluokissa tuommoisen hankinta ja asennus liikkuu? Tuttavapiirissäni ei ole ketään semmoista henkilöä kuka ymmärtäisi noista atenneista ja niiden suuntamisista mitään, joten sekin täytyy sitten tilata jostain. Jos on suositella jotain liikettä niin antakaa palaa. Asun siis Tuusulassa, joten täältä etelä uudeltamaalta mielellään :)

 • Samasta paikasta löytyy myös vähän opastustakin:
  http://www.antennitarvike.fi/page/6/oppaat
  Jotain hämäräähän siellä on, sinkulan täytyy olla todella heikko jo rasiaan tullessa jos viiden metrin koksunpätkä vaikutaa tuolla tavoin.

 • Mutta siis onko yleensäkin bokseissa heikompi signaalin vastaanottkyky vai mistä joshtuu, että samalla antenipiuhalla suoraan tv:n kautta katsottuna ei ole ollut ongelmia? Kahta eri boksia olen siis jo kokeillut ja molemmissa sama...mutta juu, ei kai tässä sitten auta kun alkaa katselemaan noita vahvareita!

 • Jep, kyllä ainakin omissa tv:ssä on ollut parempi/herkempi viritin kuin digiboxeissa.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista