Bios salasanan asettaminen.
0
Eli millä tavoin asettaa uefi biosiin salasana, kyseessä asuksen emolauta, kirjoittaa saan salasanan mutta en tallettaa, function näppäimet ei puhu tuossa suurin osa yhtään mitään, ainakaan ne joita tarvitsisi tallennukseen, esc näppäimellä kyllä homma toimii mutta ei jää salasanaa biossiin.

9 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Bios salasana on aika turha sillä varas voi helposti irroittaa kovalevyn ja liittää sen omaan koneeseensa. Eli jos haluaa ettei kukaan pääse käyttämään kovalevyn tiedostoja pitäisi levy salata jollakin salausohjelmalla kuten Veracrypt nimisellä. Tämä tosin ei oikein toimi UEFI hässäkän kanssa koska siinä on omat turvasysteemit.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Etkö poistuessasi uefista voi tallettaa uusia asetuksia?
Toisaalta aika turha tuo bios salasana ja sitten kuitenkin unohdat sen, etkä pääse itsekään sinne.
0

Kommentoi tätä vastausta

Otetaas järki käteen taas ja vedetään foliohattua entistä syvemmälle.
Et sinä biossin salasalla saa mitään lisäturvaa windowssiin. Ei se estä windowssiin murtautumista ja toiseksi ei tavallisen ihmisen tarvitse edes pelätä sitä.

Tavallisen ihmisen suurin uhka tietoturvan suhteen on toinen samassa taloudessa asuva utelias ihminen ja niin sanotut xXx sivustot.

Varmuuskopiot ovat valokuvia ja omia tiedostoja varten. Ainoana säilytyspaikkana koneen kovalevyllä ne eivät ole koskaan turvassa, salasanoista riippumatta.
0

Kommentoi tätä vastausta

Nyt lirahti kyllä naurut. Oletko todella tosissasi seuraavassa väittämässäsi?

Lainaus kysyjän tekstistä:
"Ei näihin voi luottaa pitää kaikki olla jossain tallessa siirrettynä, niin ettei koko koneen paha roiku edes silloin verkossa ollenkaan, modeemi pimeäksi, sen jälkeen on ollut asiat hieman paremmin, tuhojen kannalta.
Nyt pitäisi saada bios vielä suojattua."

Sanohan vielä arveluissasi, kuka on kiinostunut tuhoamaan tietojasi tai kuka niitä on tuhonnut. Osaat varmaan nimetä vielä tuhoajankin...
0

Kommentoi tätä vastausta

Onko biossin muistiparisto hengissä ?.
0

Kommentoi tätä vastausta

En voi tallentaa tosiaankaan millään, olen tehnyt salasanan muistivihkooni, jossa ovat myös muut tarpeelliset salasanat.
Koneella koitan pitää, juurikaan ei mitään tärkeää, sen verran näihin wintoosiin ovat huvikseen murtautuneet ja tuhonneet valokuvia ym. tiedostoja ja käyttiksen sitten taas se ihanuus wintoosan uudelleen asennus, ei jaksa enää innostaa koko jaska.
Ei näihin voi luottaa pitää kaikki olla jossain tallessa siirrettynä, niin ettei koko koneen paha roiku edes silloin verkossa ollenkaan, modeemi pimeäksi, sen jälkeen on ollut asiat hieman paremmin, tuhojen kannalta.
Nyt pitäisi saada bios vielä suojattua.
-1

Kommentoi tätä vastausta

En voi näköjään niin että jää muistiin, en tiedä mitä tehdä, salasanat ovat kynäilty omaan muistikirjaan koneelle enää mitään tärkeämpää, se on kokemukseni tästä tekniikasta.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Oman suojaus on Tärkeä. Kun kertoilet murroista tietoihisi kysynkin miten olet sen asian todennut .? Tämä muistiin kirjoittaminen on sinäänsä hyvä asia "KIRJOITA YKSIN" "ÄLÄKÄ ESITTELE SITÄ MIHIN KIRJOITIT EDES LAPSELLES /MUILLE mutta mihin/ missä säilytät pidä pois muiden silmistä etkä ota esiin/näytä kirjoituksiasi kun muita on paikalla. Jos itsellä on muistin kans kränää hankki lailinen edun hoitaja.
Sitten ? kertoisitko mikäs kone/ käytis versio sit voitas turista lisää suojauksita?
-1

Kommentoi tätä vastausta

YL TERE ? Miksi / syystä vastaukseni hyppäs tuonne keskelle?
-1

Kommentoi tätä vastausta