Kysy

4 vastausta

  • Täälä on taas asiantuntijat paikalla. Vahvistimen päälle ne korostetut taajuudet käy enemmän kun sen elementin.. Toisaalta jos signaali säröytyy (vahvari kyykkää), niin kyllähän se elementin puhekeloja syö.

    Esimerkki: 50Hz taajuuden toistaminen ottaa vahvarista 50w. Boostataan kyseistä taajuutta 3db, ja kas kummaa, saman taajuuden toistaminen vaatii nyt 100w. Eli jokainen 3db korostus tuplaa tehontarpeen. Ja jos se vahvistin ei tähän pysty, niin johan rupeaa suojat paukkumaan päälle tai ääni säröytyy.

    Ps. Käytä suotimia, älä taajuuskorjaimia:)

  • ei

  • matalat taajuudet liikuttaa kelaa ja sitä kalvoa fyysisesti enemmän kuin korkeat taajuudet ja lisäksi siinä on enemmän suoraa sähkötehoa, joten lämpö on yksi ongelma mikä tulee vastaan melko nopeasti

    liian kuumat laitteet -> joku palaa poikki

  • Totta kai kuluttaa. Kaijuttimien kalvot on fyysisesti liikkuavia komponentteja ja kaikki mikä liikkuu kuluu. Jos volyymi on normaalilla niin ero on mitätön. Mutta taas jos volyymit on kokoajan kaakossa niin kuluminen on huomattavasti nopeampaa. Tai jos tarkkoja ollaan niin kaijuttimien kalvot löystyvät ja ajan myötä ne rupeavat louskumaan mikä heikentää äänenlaatua.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista