Kysy
 • Asrock z68 extreme4 emossa e-SATA portti ongelma.

  Apua tarvitaan missä vika?

  Kun liitän ulkoisen kovan emon e-SATA porttiin portti alkaa pätkimään kovaa, milloin kesken netti selailun tai mitä tahansa koneella tekeekin saman tekee siirrettäessä kovalle tiedostoja, siis ulkoinekova on välillä yhteydessä koneeseen sitten taas yhtäkkiä ei ole yhteydessä ja taas yhteys käynnistyy tota samaa hinkkaamista se on tuon portin kautta alusta alkaen ollut, ajureita ei olevinaan löydy.

  Ulkoinen levy on coolerilla varustettu transcend storejet 35U usb 2.0 & e-SATA 1TB [ link ] .

  Kun taas kotelossa oleva e-SATA portti tunnistaa kovan ajurit eikä tee mitään pätkimisiä tiedostot siirtyy normaalisti, emossa on ollut sama ongelma uudesta asti ei edes tunnista/löydä ajureita emon portin kautta.

  Harvoin käytän ulkoista kovaa, kun käytän mielestäni sen pitäisi toimia koska sellainen on, jos kotelossa ei olisi porttia jäisi e-SATA käyttämättä.

  Muuten emo toimii kohtuullisen hyvin, vaikka alussa oli kyllä USB 2.0 porttienkin kanssa ongelmaa näppäimistön toimivuuden kanssa.

  Emo ei muistaakseni ole edes vuottakaan vanha.

  asrock asrock z68 extreme4 emolevy

2 vastausta

 • Voisin väittää että, laittamalla ulkoisen kovon e-sata liitännän kautta emoon kiinni, kertoo emolle, että sillä olisi yksi ylimääräinen sisäinen kovo, ja koska näin ei ole niin se ei halua tunnistaa sitä.

  Tökkiminen varmaan johtuu peruskomponenttien (kaikkien jotka ovat kiinni emossa) tilan muuttuminen ilman emon käskyä, jolloin se yrittää tunnistaa sitä uusiksi.

  Suosittelen käyttämään suosiolla kotelon ulkoista liitäntää, koska silloin emolevykin tietää missä mennään.

  En oikein näe onglemaa, minkä yrität tästä tehdä. Ainakaan kun ei sotke sanoja ulkoinen ja sisäinen.

 • Käynnistä ensin kovan niin kun vanhassa koneessa jossa oli asuksen emo P55 sarjalainen sekä sitä edeltävässä HP.n läppärissä, koneet tunnistivat aina ulkoisen kovan yhtenä omana kiintonaan samoin tekee asrockin alussa.

  Kun vaikka tiedostoja alkaa siirtämään levyltä toisella alkaa se tekemään sitä jos koneella tekee jotain muuta samaan aikaan sekoaa emon e-SATA liitännän kautta asetettu kovan näkyvyys sekä tiedostojen siirto loppuu kesken sitten välillä kone sekoilee löytää ulkoisen kovan uudelleen ja uudelleen.

  Läppärillä samoin kun asuksen emolla varustettu vanha koneeni niillä sai tehdä vaikka mitä tiedostoja siirrettäessä e-SATA liitos suoraan emossa ei sekoiluja, kyllä tämäkin sen kotelon portissa kestää muuten taitaa olla surkea emolauta tai valmiiksi rikki.

  Onhan mulla tuolla olohuoneen puolella toinen asrokin z68 mATX emolla varustettu kone missä on vista, jossa emo oli uutena jo hieman rikki ottivat vaan takuun pois kun en huomioinut erästä hommaa, pitääkin koittaa toimiiko siinä edes tuo e-SATA liitos ja miten jos toimii vai onko samanlainen risa, ei tällaiseen taida viitsiä mitään ssd.tä asentaa saa ssd jäädä asentamatta ennen kun asia on selvitetty jälleen myyjän kanssa.

  Nyt tällä kertaa en niele enää juttua niin kuin ennen, ja jos niikseen menee nostan kesäisenkin pöydälle, vaikka sitten kuluttaja-asiamiehen kautta nyt alkaa jo riittää.

  Sitä p...... saa tässä maailmassa pyytämättäkin, mutta että siitä pitää maksaa ja vielä nieleskelläkin useassa asiassa ja erässä alkaa olla jo liikaa.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista