Kysy
 • Android / NTFS / FAT32 / EXT4 / WIN8.1

  Käytössä Sony Xperia SP, Android 4.3 ja 32GB FAT32-muistikortti. Jos kortin muuttaa NTFS-muotoon, tukeeko Android sitä? Voiko korttia enää muuttaa takaisin FAT32-muotoon, riippumatta sisällön säilyvyydestä? Voiko FAT32- tai NTFS-korttia muuttaa helposti EXT4-muotoon? Tukeeko WIN8.1 EXT4-muotoa?

  Ongelman pointti on se, että haluaisin katsoa reissussa elokuvia, jotka ovat nyt koneella, mutta ovat kooltaan liian isoja Androidin FAT32-tiedostojärjestelmälle. Konvertointiin koon pienentämiseksi kuvanlaadun kustannuksella en ala. Olisikos mitään fiksua ratkaisua?

  Android EXT4 fat32 ntfs windows 8

6 vastausta

 • Itse en ole testannut mutta moni on ainakin tableteilla käyttänyt NTFS muotoa, mitä foorumeilta olen lukenut. EXT4 muodolla on ollut paljon ongelmia enkä suosittele sitä.

  Parhaiten saat selvyyden kokeilemalla toimiiko tuo NTFS sinun puhelimessasi. Eli laita kortti tietokoneeseen kiinni ja kopioi koko sisältö sillä kortti tyhjenee kun sen alustaa uudelleen. Tämän jälkeen alusta se eri muotoon tietokoneella. Käsittääkseni alustamiseen on joitain ohjelmia myös Playstoressa mutta
  helpointa on käyttää tietokonetta.

  Vanhemmissa puhelimissa on ollut ongelmia NTFS kanssa Class10 korteissa. Yleensä tähän on auttanut varausyksikön koon muuttaminen (en muista arvoja).

 • Ainakaan S3 mallissa ei toimi muistikortti joka on alustettu NTFS formaattiin.

 • Ei toimi NTFS. exFat formatoitu 64Gb kortti omassa zperia z luurissa.
  http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-SP...mit/td-p/409837

 • Formatoin FAT32-kortin NTFS:ksi ja liitin sen takaisin puhelimeen, mutta kännypä teki jonkin taikatempun ja muutti kortin takaisin FAT32:ksi. Siispä tutkailen seuraavaksi tuota linkkiä.

 • mulla on 128gb muistitikku joka on muodossa exfat miten saan sen muistiin tallennettua esim noin 100gb tavaraa et pystyn lukeen ne myöhemminkin win10 koneella vai pitääkö jotain tiedostoja muuttaa exfat muotoon et ne säilyy ja näkyy myöhemminkin

 • kuka idiootti varastoi elokuvia kännykkään, ei juma..

  oletko koskaan kuullut ulkoisista kiintolevyistä tai vaikka läppäri mukaan?

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista