Kysy
 • Älypuhelinten päivitykset ja uusi älypuhelin?

  Harkitsen (uutta) älypuhelinta mutta minua huolettavat niiden päivitykset. Jos nyt ostaisin lippulaivamallin, tai muun high-end, puhelimen niin sillä olisi kiva pärjätä viitisen vuotta ja enemmänkin. Akku on tietysti asia erikseen.
  Ilmeisesti kuitenkin on näin, että laite on tuossa ajassa jo melkoinen tietoturvauhka, koska valmistajat eivät päivitä laitteitaan. Mikä siis olisi hyvä hankinta älypuhelimena näin talvella 2017? Ei ole niinkään väliä onko se iphone vai android, muita vaihtoehtoja kun ei ole. Pitkäikäisyys olisi se kriteeri. Kiitos!

  päivitykset tietoturva älypuhelin

5 vastausta

 • Älypuhelinten kehitystahti on edelleen todella nopeaa, toisin kuin pöytäkoneissa ja läppäreissä. Siinä missä 5 vuotta vanha pöytäkone on edelleen ihan käyttökelpoinen, 5 vuotta vanha kännykkä on toivoton muinaisjäänne.

  Lippulaivan voi toki ostaa, jolloin hetken aikaa saa brassailla nopeimmalla raudalla. Totuus kuitenkin valkenee pian, kun seuraavan sukupolven laitteet vetävät ohi kaikilla rintamilla. Halvemmalla pääseekin, jos ostaa keskihintaisen laitteen ja vaihtaa sitä vähän useammin. Speksit saa kiinni jo varmaan ensimmäisessä vaihdossa. Toki jos budjetti ei ole ongelma, niin voi sitä lippulaivaakin vaihtaa 2v välein.

  Lopulta puhelimienkin kehitystahti tullee hidastumaan, jolloin 5v käyttöikä on varmasti ihan realistinen. Se päivä ei kuitenkaan ole vielä tullut.

 • Jos haluaa olla varma päivitysten saatavuudesta, niin google ja nexus! Takuuvarmasti uusimmat päivitykset aina..

 • Jos on tarkoituksena hankkia pitkäikäinen ja tietoturvallisuudesta välität niin ottaisin itse iPhonen enemmin. Saa myös takuuvarmasti päivitykset oli sitten mikä malli tahansa (Ei edes ole pakko ostaa aina Applen lippulaiva puhelinta). Mutta jos Samsungiin tai mihkävaan androidiin päädyt suosittelen tähtäämään aika ylös linjastossa jos kestävät päivitykset maittaa vielä vuosienkin päästä...

 • Lisäyksenä vielä:

  Hyvänä esimerkkinä iPhone 5 Joka on miltei 5vuotta vanha luuri ja sai yhä Applen uusimman ios 10.2 päivityksen.

  Ei voi sanoa samaa 5v vanhasta android luurista...

  "Android 7.0 Nougat will be expanded to additional countries on the following devices within the first half of this year: Galaxy S6, Galaxy S6 edge and S6 edge Plus, Galaxy Note5, Galaxy Tab A with S Pen, Galaxy Tab S2 (LTE unlock), Galaxy A3, and Galaxy A8."

  "Vanhin" tuostakin on vain 2v...ei mulla muuta jokainen tehkööt johtopäätökset.

 • Androidin "lippulaivamallit" saavat yleensä vuoden verran päivityksiä,jonka jälkeen ei mitään.Näin kävi oman puhelimen kohdalla.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista