Kysy
 • Acer predator kuumenee

  Morjens mulla on 2013 vuoden acerin pelikone, malli muistaakseni G3620. vasemman kyljen taka-alakulma kuumenee nykysin aika kovasti, ja en ole viitsinyt avata kylkeä, kun menee takuut siinä. Osaiskohan joku täällä kertoa, että mitä siellä kulmassa on, ja onkohan kuinka normaalia/epänormaalia tällänen. Itsehän en tosiaan ole mikään it-ekspertti enkä näistä kauheesti ymmärrä. Kiitos jo etukäteen!

  acer apua kuumenee pelitietokone

9 vastausta

 • Todennäköisesti emo(sijaitsee siinä vasen alakulmassa) käy kuumana. Syynä voi olla näytönohjain. Niinkuin jo eka vastauksessa ehdotettiin niin esim.näytönohjaimen voisi irrottaa ja paineilma purkilla puhaltaa pölyt veks. Tai jos uskallusta riittää niin imurilla imuroit suurimmat pölyt. Sitten tietysti voisi kokeilla päivittää ajurin.
  Ennenkuin tekee mitään niin kantsii ottaa yhteyttä valmistajaan/myyjäälle ensin ettei takuu raukea.
  Oletko kokeillut asentaa speedfan nimisen ohjelman? Mitä kaikkea lämpöjä se näyttää?

 • lisää ja parempia tuulettimia koteloon ja putsaa pölyt pois, ai niin, eihän sitä saa tehdä tai takuu raukeaa muuten, sori en voi auttaa

  pulinat pois ja koppa auki, tai muuten joku hajoaa ylikuumenemisen takia, ja epäilen ettei takuu paljon auta, kun "käyttäjä käytti laitetta väärin" tai jotain muuta bullshittiä

  ja ylipäätään merkkikoneiden "pelikoneet" ovat ylihintaista moskaa, mutta se on taas eri juttu

 • Missä Acer, siellä ongelma. Leluja ovat!

 • Näyttis yleensä on siellä kohdin Predatoreissa. Paineilmalla kannattaa pari kertaa vuodessa putsata kone. Näyttiksen sisältäkin pölyt pois.

 • Vinkkinä tuohon paineilma pullon käyttöön niin se kone/näytönohjain kannattaa viedä ulos tai parvekkeelle puhallettavaksi, tai muuten koko huone on täynnä sitä pölyä.
  Ja samalla kannattaa puhaluttaa koneen muitakin osia. Ropellit kannattaa pitää kiinni puhalluksen aikana.

 • Latasin speedfan ohjelman GPU näyttäis olevan 72C ja punasella huutaa.. Eli siis ilmapaine pullo ostoon, ja soittoa verkkokauppaan josko kyljen sais avata ilman takuiden purkuja!

  Ja mitä valmispakettiin tulee, niin tiedän ettei se ole parasta A-luokkaa, mutta halvalla kun sai niin hölmöni ostin heti!

 • "Hetkinen huomasin just että 1tuulettimen rpm on 0, onko tämä paha? :E"

  ne luvut saattaa heitellä suuresti ja osa näyttää virheellistä dataa, joten ei tuo ihme ole; todennäköisesti tuuletin ei tue rpm-dataa, tai se on kytketty johonkin muuhun kuin suoraan emolevyyn, esim säätöpulikka ohittaa emolevyn ohjaukset

  itselle kävi niin, että yhden 90-luvun tietokoneen emolevyn lämpötila oli kivasti -255 astetta pakkasen puolella, onpa ainakin tehokas jäähdytys kjeh kjeh

 • "Todennäköisesti emo(sijaitsee siinä vasen alakulmassa) käy kuumana. Syynä voi olla näytönohjain. Niinkuin jo eka vastauksessa ehdotettiin niin esim.näytönohjaimen voisi irrottaa ja paineilma purkilla puhaltaa pölyt veks. Tai jos uskallusta riittää niin imurilla imuroit suurimmat pölyt. Sitten tietysti voisi kokeilla päivittää ajurin.
  Ennenkuin tekee mitään niin kantsii ottaa yhteyttä valmistajaan/myyjäälle ensin ettei takuu raukea.
  Oletko kokeillut asentaa speedfan nimisen ohjelman? Mitä kaikkea lämpöjä se näyttää?"

  Muuten hyvä mutta.. Imurilla en tosiaan suosittele putaasaan konetta. Saattaa aiheuttaa staattista sähköä jonka haitat voivat näkyä vasta päivän, viikon, kuukauden kuluttua.

 • Hetkinen huomasin just että 1tuulettimen rpm on 0, onko tämä paha? :E

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista