Kysy
 • Äänikortin optinen vs. Näytönohjaimen HDMI

  Olen hankkimassa uutta 5.1 vahvistinta pc käyttöön, koska edellinen on temppuillut jo hetken aikaa... Ongelmana vain on liittämistavan valinta pc:ltä vahvistimelle. Kumpi olisi äänenlaadullisesti parempi vaihtoehto:

  1) Kytkeä vahvistin äänikorttini (Creative Blaster X-fi Xtreme audio) optiseen ulostuloon

  2) Kytkeä vahvistin näytönohjaimen HDMI ulostuloon (Ainakin toistaiseksi Gtx 650, jos sillä on merkitystä)
  Vai onko näillä kovin helposti havaittavaa eroa?

  audio hdmi Optinen pc toslink vahvistin

6 vastausta

 • "Asiahan on niin, että hdmi:n ääni siirtyy analogisena seuraavaan laitteeseen, joka muuntaa äänen digitaaliseksi, joten parhaan äänenlaadun digitaalisena saa vain optisella siirtotavalla. Kumpi kulkee kovempaa, sähkö vai valo ?"

  Voi he***tti mitä puppua. Hdmi johdossa ääni kulkee täysin digitaalisena koko matkan.

 • HDMI on sillä tavalla parempi, että saa pakkaamatonta monikanavaääntä eteenpäin. TOSlink tukee pakkaamattomana ainoastaan stereoääntä.

 • Kiitän vastauksistanne ja taidan kääntyä HDMI:n kannalle... Ainoa, mikä mietityttää on se, että kulkeeko HDMI signaali näytölle myös vahvistimen ollessa poissa päältä? Vahvistimeksi olen ajatellut tätä: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/...vahvistin-musta

 • Ainakin jotkut vahvistimet aiheuttaa kuvaan viivettä, kun ottavat äänen siitä erilleen. Se taas vaikeuttaa pelaamista nopeita reaktioita vaativissa peleissä. Ja onpa muutama sanonut, että leffoissakin huomaa kun tarkasti katsoo huulisynkkaa. Äänenlaadullisesti ei pitäisi olla eroja, koska kummassakin tapauksessa vahvistimesta tulee se varsinainen äänikortti, eli laite joka muuntaa digitaalisen äänen kuultavaksi. Tietysti sillä on merkitystä, että kuinka surkeaa dataa koneesi äänikortti tai näyttis syöttää pureskeltavaksi vahvistimille. Käytännön eroja voi olla, mutta teknisesti ei pitäisi olla eroa vaikka käyttäisit emolevyltä mahdollisesti löytyvää digitaalista lähtöä.

 • Tere kyllä hdmi on huomattavasti laajempi ja parempi ääni singnaatin
  siirtoon sekä sillä saat Direg eli ns: suoran siiron reali ajassa 5.1 ilman
  muita kiusoja joita pelkkä kuitu stereona pitää äänen suppeana.
  Sillä et saa konsertti hallin kuuntelu mallia eli syvyyttä.

 • Asiahan on niin, että hdmi:n ääni siirtyy analogisena seuraavaan laitteeseen, joka muuntaa äänen digitaaliseksi, joten parhaan äänenlaadun digitaalisena saa vain optisella siirtotavalla. Kumpi kulkee kovempaa, sähkö vai valo ?

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista