Windows 7 useammalle koneelle. Mahdollista?
-1
Joo olen harkitsemassa ostaa uutta tietokonetta ja tuli sellaista mieleen että kun omistan jo tuon windows 7 käyttöjärjestelmän niin tarvitseeko minun ostaa uusi samanlainen tuohon uuteen koneeseen vai voinko käyttää tätä valmiiksi olevaa?

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
OEM Windows on tarkoitettu yhdelle kokoonpanolle/koneelle, voi siis joutua soittelemaan tai muutoin kyselemään aktivointi koodia mikäli päivität konettasi.
Retail (kalliimpi) Windows taasen antaa mahdollisuuden asentaa ainakin 3 kertaa ilman että aktivointikoodia tarvitsee uusia.
On myös olemassa ns.perhepaketteja jolla voi päivittää kolme (3) konetta, Vistasta seiskaan.
0

Kommentoi tätä vastausta

Voit asentaa uuteen koneeseesi Windowsin vanhan koneen asennustunnuksella, mutta vain jos poistat vanhan koneesi käytöstä.

Puhelinaktivointia tämä usein vaatii.
0

Kommentoi tätä vastausta

"Retail version voi asentaa uudelleen laillisesti uudelle koneelle ja se voi olla yhtäaikaa asennettuna ainakin 3 koneeseen kuten _kooma_ jo totesikin"

HUOM. 3:een koneeseen asennus samanaikaisesti ei koske Retail versiota vaan, ns. Perheversiota.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Jos koneessa on esiasennettu OEM tai siihen on OEM versio jälkiasennettu, kyllä pitää ostaa uusi. Varsinkin jos jätät vanhan koneen windowsin käyttöön.
Jos poistat vanhasta koneesta windowsin ja haluat asentaa sen uuteen koneeseen, OEM lisenssi ei sitä periaatteessa salli, Mutta jos joutuu puhelimella sen mikkisoftilta aktivoimaan, "ukkonen särki emolevyn, eikä samanlaista ollut enää myynnissä, siksi piti vaihtaa emoa ja tehdä uudelleenasennus" on hyvä selitys. EI kannnata sanoa että asentaa uuteen koneeseen.

Pakettikoneiden windowsit ovat sitten yleensä niin konekohtaisesti räätälöityjä ja niiden mukana ei monesti edes tule asennusmediaa että niiden siirto on vaikeampaa.

Sitten tietysti netistä kun etsii niin löytää keinoja millä tuon aktivoinnin voi ohittaa, mutta niiden laillisuudesta voi olla montaa mieltä.

Retail version voi asentaa uudelleen laillisesti uudelle koneelle ja se voi olla yhtäaikaa asennettuna ainakin 3 koneeseen kuten _kooma_ jo totesikin
-5

Kommentoi tätä vastausta