Kysy

10 vastausta

 • Puhut siis ilmeisesti staattisesta sähköstä (hankaussähkö). Vaatteiden materiaalilla on suuri vaikutus staattisen sähkön muodostumiseen. Myös kovalla pakkasella staattista sähköä muodostuu helpommin.

 • Kannattaa tarkistaa ettei näyttis hajonnut.

 • Varo koskemista tietokoneisiin - noin ne hajoavat.

 • Samaa ihmettelen, naureskelin, kun broidilla roikkuu takapuskurista maadoitusjohto. Nykyään saan joka kerta sähköiskun, kun nousen autosta, enkä tosiaakaan itseäni ajaessa näpelöi tai hinkkaa mihinkään. Mistä voi olla kyse, onko varaukseni jotenkin muuttunut ja miten sen voisi saada kohtuuvaivalla neutralisoitua. Ei jaksaisi enää sitä rätinää ja kipinöintiä, kun suurinpiirtein sattuu, kun tarttuu auton oveeen.

 • No mites, kun mullakin läheisyydessä olevat kodinkoneet yms. saattavat kosahtaa tosta vaan, jopa valot vilkkuu kun menen niiden lähelle ja katuvalot sammuu sitä mukaa kun kävelen niiden alta. Johtuuko sekin keinokuituvaatteista? Aina tällasta ei tapahdu, mutta joskus tosi paljon!

 • Ehkäpä tietyt ihmiset purkavat/johtavat sähköä muita herkemmin. Ihmisestähän suurin osa on vettä, ja toisilla on taipumusta eipämielyttävään sähköiseen kihelmöintiin, kuin toisilla. Johtunee yksilöllisistä eroista. Esimerkiksi keinokuitu vaatteet aiheuttavat enemmän staattista sähköä kuin puuvilla vaatteet, joten näin ollen ritinää kyllä riittää talvipakkasilla, kun ilma on kuivaa ja staattinen sähköenergia purkautuu isompina annoksina ympäristöön. Vältä siis talvella keinokuituvaatteita, ne muutenkin haisevat pahemmin varsinkin miesten päällä.

 • Kun ulkona on kova pakkanen aiheuttaa se sisätiloissa voimakkaan lämmittäisen tarpeen, ja sen seurauksena kosteuden vähänemistä, suorastaan kuivumista.
  Näin luodaan hankaussähkölle herkästi toimivat olosuhteet.

  Noilla ilmoilla maadotusrannekkeen käyttö tulisi olla pakollista herkkiä levyjä ja komponetteja käsiteltäessä

  Nämä sähkönpurkaukset kulminoituvat, kun sopiva vaatetus vielä löytyy. Tai sitten kaveri hikoaa huomattavasti enemmän kuin kuivat, hikoamattomat.
  Tästä johtuen toisilla ihmisillä on paremmat mahdollisuudet aiheuttaa kipunointia.

 • Minullakin on sähköinen lataus. Miten voin sen purkaa? Saan sähköiskuja, katulamputkin yhteen aikaan reagoivat ohi kävellessä. Studiosalamat välähtävät ohi kävellessäni ilman syytä. Mikä olisi, että latauksen voisi purkaa kontrolloidusti.

 • Silittäkääpä kissa vähän aikaa, ja sen jälkeen koskettelette tietyn mallisten kännyköiden kosketusnäyttöä..
  Vanha viisaus oli, että itsensä täytyy maadoittaa ennenkuin koskee mihinkään, esim. tietokoneen prossuun.

 • Jokin lääkitys voi myöskin aiheuttaa sähköiskualttiuuden lisääntymistä- kannattaisi kysyä omalta(?)lääkäriltäsi mikä lääkkeistä voisi aiheuttaa ongelman.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista