Voiko tiettyt ihmiset olla sähköisesti varautuneempia?
+8
Olenkohan jotenkin outo kun olen niin herkkä saamaan sähköiskuja melkein kaikesta mahdollisesta kontakteista?

10 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Puhut siis ilmeisesti staattisesta sähköstä (hankaussähkö). Vaatteiden materiaalilla on suuri vaikutus staattisen sähkön muodostumiseen. Myös kovalla pakkasella staattista sähköä muodostuu helpommin.
+10

Kommentoi tätä vastausta

Kannattaa tarkistaa ettei näyttis hajonnut.
+3

Kommentoi tätä vastausta

Varo koskemista tietokoneisiin - noin ne hajoavat.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Samaa ihmettelen, naureskelin, kun broidilla roikkuu takapuskurista maadoitusjohto. Nykyään saan joka kerta sähköiskun, kun nousen autosta, enkä tosiaakaan itseäni ajaessa näpelöi tai hinkkaa mihinkään. Mistä voi olla kyse, onko varaukseni jotenkin muuttunut ja miten sen voisi saada kohtuuvaivalla neutralisoitua. Ei jaksaisi enää sitä rätinää ja kipinöintiä, kun suurinpiirtein sattuu, kun tarttuu auton oveeen.
+1

Kommentoi tätä vastausta

No mites, kun mullakin läheisyydessä olevat kodinkoneet yms. saattavat kosahtaa tosta vaan, jopa valot vilkkuu kun menen niiden lähelle ja katuvalot sammuu sitä mukaa kun kävelen niiden alta. Johtuuko sekin keinokuituvaatteista? Aina tällasta ei tapahdu, mutta joskus tosi paljon!
+1

Kommentoi tätä vastausta

Ehkäpä tietyt ihmiset purkavat/johtavat sähköä muita herkemmin. Ihmisestähän suurin osa on vettä, ja toisilla on taipumusta eipämielyttävään sähköiseen kihelmöintiin, kuin toisilla. Johtunee yksilöllisistä eroista. Esimerkiksi keinokuitu vaatteet aiheuttavat enemmän staattista sähköä kuin puuvilla vaatteet, joten näin ollen ritinää kyllä riittää talvipakkasilla, kun ilma on kuivaa ja staattinen sähköenergia purkautuu isompina annoksina ympäristöön. Vältä siis talvella keinokuituvaatteita, ne muutenkin haisevat pahemmin varsinkin miesten päällä.
0

Kommentoi tätä vastausta

Kun ulkona on kova pakkanen aiheuttaa se sisätiloissa voimakkaan lämmittäisen tarpeen, ja sen seurauksena kosteuden vähänemistä, suorastaan kuivumista.
Näin luodaan hankaussähkölle herkästi toimivat olosuhteet.

Noilla ilmoilla maadotusrannekkeen käyttö tulisi olla pakollista herkkiä levyjä ja komponetteja käsiteltäessä

Nämä sähkönpurkaukset kulminoituvat, kun sopiva vaatetus vielä löytyy. Tai sitten kaveri hikoaa huomattavasti enemmän kuin kuivat, hikoamattomat.
Tästä johtuen toisilla ihmisillä on paremmat mahdollisuudet aiheuttaa kipunointia.
0

Kommentoi tätä vastausta

Minullakin on sähköinen lataus. Miten voin sen purkaa? Saan sähköiskuja, katulamputkin yhteen aikaan reagoivat ohi kävellessä. Studiosalamat välähtävät ohi kävellessäni ilman syytä. Mikä olisi, että latauksen voisi purkaa kontrolloidusti.
0

Kommentoi tätä vastausta

Silittäkääpä kissa vähän aikaa, ja sen jälkeen koskettelette tietyn mallisten kännyköiden kosketusnäyttöä..
Vanha viisaus oli, että itsensä täytyy maadoittaa ennenkuin koskee mihinkään, esim. tietokoneen prossuun.
0

Kommentoi tätä vastausta

Jokin lääkitys voi myöskin aiheuttaa sähköiskualttiuuden lisääntymistä- kannattaisi kysyä omalta(?)lääkäriltäsi mikä lääkkeistä voisi aiheuttaa ongelman.
0

Kommentoi tätä vastausta