Voiko lottomiljonääri vain yksinkertaisesti elää voittorahoilla tekemättä mitään, vai onko joku velvollisuus tehdä edes jotain pientä työtä joskus?
-8
aloin miettiä työttömiä ja pitkäaikaistyöttömiä, he joutuvat enemmän vai vähemmän vapaasta tahdosta eri koulutuksiin tai haastatteluihin, että voisi joku työ jostakin löytyä, vaikka sitten niitä hanttihommia

mutta jos oikeasti on varaa pankkitilillä sen verran, että voisi vain elää miten haluaa, ja rahalla hoitaa kaikki jutut, niin onko se mitenkä laillisesti pätevää? Elää työttömänä tietoisesti kymmeniä vuosia?

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Kysymys vaikuttaa trollilta, mutta jos sinulla rahaa riittää, ei kukaan voi velvoittaa sinua työhön jos olet olet aikuinen ihminen.

Työttömän henkilön osallistuminen mainitsemiisi toimiin on työttämyskorvauksen tai työmarkkinatuen saanin edellytys. Tämä asia ei ole yleensä miljonäärin ongelmana.
+15

Kommentoi tätä vastausta

Tietenkin voi, silloin voisi elää juuri niin kuin itse haluaa, tehdä töitä tai olla tekemättä, miljoonista riippumatta. Itse varmastikin aloittaisin muutaman vuosikymmenen kestävän maapallon eri kolkkien tutkailun, eikä työ varmasti kävisi edes mielessä.
+9

Kommentoi tätä vastausta

Työtön tässä yhteydessä tarkoittaa henkilöä joka on ilmoittautunut työnhakijaksi työvoimatoimistoon eli TE-keskukseen miksi sitä nykyisin kutsutaan. Työttömyspäivärahaa, ansiosidonnaista tai perupäivärahaa, työmarkkinatukea maksetaan vain henkilölle joka on työnhakijana em. tomistossa. Näitä henkilöitä voidaan velvoittaa tukityöllistymistoimiin ym kursseille ja pian kai myös muihin tilapäistöihin. Näihin pitää suostua mikäli haluaa saada päivärahaa edelleen.

Jos taas ei ole hakijana työvoimatoimistossa, ei ole oikeutettu mihinkään edellämainittuun tukeen, mutta ei myöskään ole velvollisuutta yhtään mihinkään muuhunkaan. Ts. Ei ole työtön sanan velvoittavassa merkityksessä. Kansankielessä voidaan puhua vapaaherrasta.
Mikään ei velvoita edes rutiköyhää hakeutuman työnhakijaksi. Rahaa ei tosin ole eikä mistään tule, mutta mikään ei estä hankkimasta ruokaa vaikka onkimalla, roskisista tonkimalla, nukkumalla kuusen alla jne.
+5

Kommentoi tätä vastausta

Ei sinun kannata edes miettiä tuollaista, et tule koskaan lotossa miljoonia voittamaan.
0

Kommentoi tätä vastausta