Vaihto ja Tasavirta LED
+1
Toimiiko tällainen [ link ] vaihtovirrassa vai tarvitseeko tasasuuntaajan ?

6 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Tarvitsee tasavirtaa: DC 10-30V
Täällä tarkemmat tuotetiedot: http://www.amazon.co.uk/CREE-Light-Moto...#productDetails
+2

Kommentoi tätä vastausta

Palaako valo jos kytkee vaihtovirtaan t.kysyjä
0

Kommentoi tätä vastausta

Voi sen kytkeä vaihtovirtaan (20-30V), kun laittaaa tasasuuntaussillan ennen lamppua. Silloin se on jo tasavirtaa. Lamppu toimiakseen edellyttää sitä.

edit: kuten huomautettiin, niin nimellisjännitejännite nousee tasasuuntauksen jälkeen muistaakseni n. 1,4 kertaseksi.
0

Kommentoi tätä vastausta

Tosin 30 V vaihtovirtaa antaa tasasuunnattuna yli selvästi 30 V, mikä voi rikkoa lampun elektroniikan, jos sen luvataan kestävän vain 30 VDC.

Mutta joo, lampun elektroniikka, joka sitten ohjaa tuota LEDiä, vaatinee tosiaan tasasähköä ja voi hajota vaihtosähköstä.

Tuohan kun ei muuten ole hyväksytty tieliikennekäyttöön, saisiko sellaisen laittaa edes moottoripyörään tai mopoon, jota ei tarvitse katsastaa?
0

Kommentoi tätä vastausta

Yksityiseen enduro käyttöön tulossa :) http://www.amazon.com/SUNGETACE-Driving...f/dp/B00NBMTRQW tässä on sama ledi mutta mainitaan AC osaisiko joku katsoa toiseksi ylimmästä kuvasta onko tuohon rakenneltu jotain tasasuuntaajaa vai mahtaako olla AC pötypuhetta valossa ?
T.kysyjä
0

Kommentoi tätä vastausta

Taitaa olla jo vanhentunut ketju, kun ei ole huomannut seurata...

Mutta tuossa myöhemmin linkkaamassi SUNGETACE U2:ssa tosiaan lukee:
Input Voltage: AC DC 12V-60V
Eli laitteessa lienee sisällä hieman erilainen kytkentä, jossa tasasuuntauskin on hoidettu ja sen elektroniikka kestää myös suuremman jännitteen.
Olettaen siis, että annetut tiedot pitävät paikkaansa.

Itse ledin tyyppi ei kerro tuosta mitään, yksittäisen ledin jännite on n. 4 V ja sitä varten laitteessa on aina oltava joku sisäinen virranrajoitus. Eli käytännössä noissa on aina jonkinlainen jännitteen alentava ja virran rajaava kytkentä, toivottavasti tehtynä ns. hakkuriregulaattorilla, ja tämän regulaattorin kestämä jännite on se, mikä noissa spekseissä kerrotaan.

SUNGETACEssa ainakin näyttäisi olevan hakkurikytkentä päätellen sisällä näkyvän elektroniikan määrästä (mikropiirit, Q1 ja kela L1 680). Valitettavasti piirien merkinnät eivät erotu kuvassa, joten todellista jännitekestoa on mahdoton edes arvata. Konkka on kuitenkin speksattu 100 V:iin, mikä on hyvän merkki.
0

Kommentoi tätä vastausta